Artikel top billede

Wikipedia lukker ned i protest

Wikipedia trækker stikket i et døgn i protest mod amerikansk lovforslag, der kan for alvorlige konsekvenser for hele internettet.

Den store onlinetjeneste Wikipedia lukker onsdag ned for sin engelske udgave i 24 timer.

Det sker i protest mod et kontroversielt lovforslag, der for tiden er under behandling i USA.

Lovforslaget er blevet kendt som Sopa, hvilket står for "Stop Online Piracy Act.'

Den vil give rettighedshavere mulighed for at få websites tvangslukket, hvis der alene er mistanke om piratkopiering.

Det vil kunne ødelægge hele internettets opbygning, som vi kender det i dag, mener kritikere.

Selskabet bag Wikipedia, Wikimedia Foundation, mener, at det vil blive muligt at indføre streng censur, hvis lovforslaget vedtages.

"Det vil skade det frie og åbne internet og skabe nye værktøjer til censur af internationale websites i USA, hvis lovforslaget vedtages," lyder det fra Wikimedia.

Twitter: Det er fjollet
Andre af de store sociale sites er mere tøvende.

Det gælder blandt andre Twitter, hvis topchef, Dick Costolo, meddeler, at det efter hans mening er 'fjollet' at "lukke en global tjeneste ned som reaktion på et afgrænset lokalt emne."
Det Hvide Hus meddeler ligeledes, at den amerikanske præsident, Barack Obama, ikke støtter lovforslag, der "reducerer ytringsfrighed, øger trusler fra internettet eller underminerer det dynamiske, innovative, globale internet."

Wikipedia opfordrer sine læsere til at tage kontakt til politikere og understrege, at de ikke støtter lovforslaget, men at de ønsker, at internettet også fortsat skal være åbent og frit.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere