Artikel top billede

Her er Kinect til Windows

Så er Microsoft klar med Kinect til Windows. Hardwaren kan dog ikke købes i Danmark endnu.

Den 1. februar har Microsoft som ventet frigivet sit gratis Kinect for Windows Software Developer Kit (SDK) og den særlige Windows-version af Kinect-hardwaren. SDK'en kan downloades gratis hos Microsoft. Den fylder 226 MB og kører under Windows 7 og preview-udgaven af Windows 8.

Den nye Kinect for Windows hardware kan nu købes i USA og en række andre lande, herunder Tyskland og Storbritannien. Danmark er ikke med i den første gruppe, men Microsoft fortæller at Kinect for Windows bliver tilgængelig i flere lande i de kommende måneder.

Kinect-hardwaren koster 250 dollar i USA. Det er næsten dobbelt så meget som Xbox 360-udgaven. Denne prisforskel begrundes med, at konsolversionen af Kinect finansieres gennem spillene.

Sådan er det ikke på Windows, hvor SDK'en sammen med de nødvendige runtime-filer altså er ganske gratis.

Der følger ikke software med til Kinect for Windows. Hardwaren kan kun bruges sammen med SDK'en og de applikationer, der er udviklet med dette værktøj. Indtil videre findes der kun uofficielle Kinect-programmer til Windows.

I sin blog fortæller Microsoft at der er sket en række ændringer i SDK'en og runtime-filerne i forhold til den sidste beta, der kom for tre måneder siden.

Der er nu understøttelse for op til fire Kinect-sensorer koblet til den samme computer, den såkaldte Near Mode kan nu se objekter ned til 40 centimeters afstand, og både talegenkendelse og tracking af personer skulle være forbedret.

Microsoft forventer at opdatere sin SDK og runtime to-tre gange om året - den næste version skulle allerede være undervejs. Så man kan altså regne med, at Kinect-hardwaren bliver endnu mere præcis og bedre til at følge bevægelser foran skærmen.

Hardwaren er lidt ændret i forhold til konsoludgaven. Kablet er lidt kortere og der er en lille usb-dongle, som skal gøre det lettere at bruge Kinect sammen med andre usb-enheder. Men ellers ligger de fleste af ændringerne i softwaren.

Microsoft arbejder angiveligt på at indbygge Kinect i bærbare computere, og der går også rygter om, at teknologien skal indbygges i fjernsyn og settop-bokse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere