Artikel top billede

Her er FBI's hemmelige rapport om Steve Jobs

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, offentliggør hidtil hemmeligholdt rapport om Steve Jobs, som den amerikanske præsident oprindeligt bestilte.

Læs også: Nekrolog: Farvel til den modige pioner og æstetiker.

Det amerikanske forbunds-politi, FBI, havde i 1991 Apples Steve Jobs i kikkerten.

FBI gennemførte på dette tidspunkt et omfattende tjek af Steve Jobs, fordi den daværende amerikanske præsident, George H.W. Bush overvejede at tilbyde ham plads i det amerikanske eksportråd.

FBI har nu offentligggjort sagsmappen, der indeholder 191 sider med en lang række detaljer om Steve Jobs, som FBI blandt andet har indsamlet via interview med folk tæt på ham.

I FBI-materialet stiller flere personer spørgsmålstegn ved Steve Jobs ærlighed. De fremhæver enslydende, at Steve Jobs ikke har skrupler ved at dreje og forvrænge sandheden, hvis det kan hjælpe ham til at nå sit mål.

Omvendt mener andre af de interviewede personer tæt på Steve Jobs, at han altid havde fokus på at håndtere forretnings-relaterede aftaler på en ordentlig måde samt at han 'har de nødvendige kvaliteter til at indtage en politisk stilling på højt niveau."

Sidstnævnte var forudsat, at "ærlighed og integritet ikke er påkrævede kvaliteter, hvis man skal indtage en politisk stilling på højt niveau."

I rapporten beskriver adskillige personer Steve Jobs som 'krævende.'

Det fremgår, at han stiller store krav til sig selv og til andre og at medarbejdere skal være meget velforberedte, når de præsenterer ideer for Steve Jobs, der ellers omgående vil lukke diskussionen og nogle gange bortvise medarbejderen.

Stædig og passioneret

I materialet bliver Steve Jobs desuden betegnet som en mand med en meget stærk vilje, stædig, hårdtarbejdende og passioneret, hvilket bliver lagt til grund for hans store succes.

Det fremgår tillige, at Steve Jobs ikke har været medlem af noget kommunistparti eller nogen organisation, der arbejder på at vælte regeringen.

I det grundige materiale citerer FBI også en IBM-medarbejder, der siger, at han aldrig har "set pågældende person indtage ulovlige stoffer eller misbruge alkohol," ligesom han aldrig har "været vidne til eksempler på ekstravagant livsførelse."

Steve Jobs har dog erkendt, at han har røget hash og indtaget LSD i perioden mellem 1970 og 1974.

I rapporten siger en af Steve Jobs bekendte i Californien, at Steve Jobs' "filosofi har forandret sig via hans deltagelse i østlig og/eller indiansk mysticisme og religion," hvilket "tilsyneladende har haft positiv indflydelse på hans personlige liv."

Steve Jobs var ikke mindst kendt for sit såkaldte "reality distortion field," som de Apple-ansatte kaldte det. Det dækkede over Steve Jobs' evne til at overbevise folk om, at ideer, der egentlig virkede helt umulige at udføre i praksis, faktisk sagtens kunne lade sig gøre.

Steve Jobs fik i øvrigt ikke plads i eksport-rådet. FBI-dokumentet beskriver ikke hvorfor.

Du kan læse hele FBI-dokumentet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere