Artikel top billede

Ekspert: Derfor går det så tit galt med it-sikkerheden

Du kan ikke føle dig sikker, selvom du har antivirus installeret. Læs her, hvad sikkerhedsselskab anbefaler, du selv kan gøre.

Du kan godt tro om igen, hvis du tror, at du er sikret mod ubudne gæster på din computer, blot fordi du har installeret et antivirusprogram.

En undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet Secunia viser, at der er 45 procents risiko for, at cyberkriminelle kan omgå din antivirus- og antimalware-software.

Forskellige programmer øger risikoen

De mange sårbarheder kan skyldes, at der på almindelige pc'er er installeret mange forskellige programmer fra næsten lige så mange forskellige producenter.

Det siger Stefan Frei, som er research analyst director i Secunia.

"Vores undersøgelser viser, at en almindelig pc i gennemsnit har mere end 66 forskellige programmer installeret fra flere end 22 forskellige producenter," forklarer han.

De mange forskellige programmer og producenter betyder også, at opdateringsmekanismerne er forskellige, og det kan blive et problem, mener han.

Et enkelt hul er nok

Ifølge Stefan Frei bliver det sværere at holde sig sikker, jo flere opdateringsmekanismer, man skal igennem. 

Det er derfor vigtigt at holde alle programmer opdaterede.

"Hvis du har 22 programmer fra 22 forskellige producenter, så har du også 22 forskellige opdateringsmekanismer. Her kan det ske, at man glemmer en enkelt vital opdatering," siger Stefan Frei.

Netop manglende opdateringer kan være med til at svække sikkerheden, og et enkelt hul kan være nok.

"Så risikerer man at lade en bagdør stå vidt åben for cyberkriminelle, der får mulighed for at kompromittere nogle af de mest følsomme data," siger han.

Mangler fokus på tredjepartsprogrammer

Virksomhederne bør derfor fokusere mere på truslen fra tredjepartsprogrammer, som er steget med 75 procent på fem år, mener Stefan Frei.

"80 procent af de sårbarheder, vi har fundet, stammer fra tredjepartsprogrammer. Alle betragter Microsofts programmer som den primære kilde til usikkerhed, men de udgør altså kun omkring 20 procent af sårbarhederne."

Det betyder dog ikke, at tredjepartsprogrammer er farligere end eksempelvis Microsofts egne programmer.

Men folk er generelt bedre til at opdatere Microsoft-programmer end tredjepartsprogrammer, siger Stefan Frei.

"De fleste glemmer at opdatere programmerne. Microsofts opdateringer bliver de automatisk mindet om."

Læs også:

It-sikkerhedsfirma: Så sårbar er din virksomhed

Derfor skal du bruge penge på it-sikkerhed

Sådan sjofler ansatte virksomhedens it-sikkerhed

Her er den sikre vej til at blive snydt på nettet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere