Artikel top billede

Sådan sjofler ansatte virksomhedens it-sikkerhed

Den er helt gal med de unges forhold til virksomhedens it-sikkerhed, hvis man skal tro en ny undersøgelse.

Læs også:

Her er generationen, der vil ændre din it-sikkerhed

It-sikkerhed handler i høj grad om brugeradfærd, og i den kategori scorer unge ansatte under 30 år lavt.

Syv ud af 10 overtræder regelmæssigt virksomhedens it-sikkerhedspolitik, viser Connected World Report, der er en global undersøgelse af unges netvaner foretaget af it-virksomheden Cisco.

Hver fjerde bliver desuden udsat for identitetstyveri på nettet, inden de fylder 30 år.

Cisco konkluderer, at det er adgangen til Facebook, Twitter og andre netjenester, som de unge opfatter som vigtigere end deres egen og virksomhedens sikkerhed på nettet.

61 procent af de unge ansatte mener i øvrigt ikke, at de er ansvarlige for at beskytte virksomhedens fortrolige data.

Ny brugeradfærd kræver nye regler

"Virksomhederne står over for en gigantisk sikkerhedsudfordring i form af en ny generation af unge medarbejdere, der ikke bekymrer sig det fjerneste om it-sikkerhed, og som samtidig forventer adgang til forretningskritiske netværk fra deres egen tablet-pc'er og smartphones," siger Niels Münster-Hansen, administrerende direktør i Cisco Danmark.

Virksomhederne har måske grund til at gribe i egen barm, for 80 procent af de spurgte unge siger, at deres virksomhed ikke har opdateret retningslinjerne for brug af sociale medier og mobile enheder tilstrækkeligt.

"De unge medarbejdere mener, at det er virksomhedens ansvar at beskytte fortrolige oplysninger."

"Virksomhederne har både en udfordring i at opdatere deres netværk til nye brugermønstre og i at påvirke de unge, så de eksempelvis ikke lader andre bruge deres computer uden opsyn," siger Niels Münster-Hansen.
 
Undersøgelsen er lavet af det amerikanske analyseinstitut InsightExpress blandt 2.600 unge i alderen 18 til 30 år i 14 lande, heriblandt USA, Tyskland, Storbritannien, Italien og Spanien.

Læs også:

Her er generationen, der vil ændre din it-sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere