Artikel top billede

Her er den sikre vej til at blive snydt på nettet

Den internationale politi-organisation, Europol, har udsendt en liste over ting, du absolut skal gøre, hvis du gerne vil knaldes af it-fupmagere.

Læs også: Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden

Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-svindler

En af verdens største politi-organisation, Europol, har udsendt en liste over ting, du så absolut IKKE skal gøre, hvis du vil undgå at havne i it-fupmagernes fælder.

Rådene fra Europol er udgivet 27. januar 2012 og formuleret omvendt. Det skal forstås på den måde, at de seks råd er den sikre måde at havne i kløerne på it-svindlerne.

Klik løs

Blandt de seks råd til at begå tåbeligheder er et, at man roligt kan klikke på vedhæftede filer og link, man ikke kender nærmere til.

Ligesom man skal dele sine kodeord og mail med andre.

Du kan læse alle seks anti-råd på næste side.

De seks gode råd

De dårlige råd bliver dog også suppleret af seks gode råd.

Her lyder det blandt andet fra Europol, der kalder identitetstyveri for "big business", at være kritisk overfor mails og hjemmesider, der beder om personlige oplysninger.

Desuden skal man huske at updatere sin software regelmæssigt, man skal bruge ani-virus software og altid bruge stærke kodeord - gerne over otte tegn inklusiv tal, bogstaver og symboler.

Seks ting du bare ikke skal gøre

Sådan skal du IKKE gøre

Klik på vedhæftede filer og links uden at kende deres sande oprindelse.

Hvad der ligner en harmløs video eller billede, kan det faktisk være skadelig software designet til at stjæle dine data. Selv det at åbne en spam-mail kan sætte din mail-adresse på en spammers "hit"-liste for fremtiden.

Giv flere oplysninger væk end nødvendigt.

Din bank og kreditkort-udbyder kender allerede din PIN-kode og adresse. De har ikke brug for, at du fortæller dem det via e-mail, telefon eller webside.

Tilgå netbanker fra fælles eller offentlige computere.

Du ved aldrig, hvad der lurer på harddisken.


Del dine kodeord, email-konto og andre personlige data med andre.

Det er så meget sværere at beskytte, når mere end én person har adgang til dem.

Gem dine "credentials" i browser.

Ville du gemme dine adgangskoder på en gul huskeseddel? At gemme dem i en browser er lige så farligt.

Tag alt for gode varer.

Hvis et tilbud i en e-mail eller på sociale medier lyder for godt til at være sandt, så er det sandsynligvis også. Det er også meget nemt for kriminelle at forfalske firmalogoer og identiteten på​​afsendere.

Kilde: Europols hjemmeside.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere