Artikel top billede

Her er den sikre vej til at blive snydt på nettet

Den internationale politi-organisation, Europol, har udsendt en liste over ting, du absolut skal gøre, hvis du gerne vil knaldes af it-fupmagere.

Læs også: Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden

Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-svindler

En af verdens største politi-organisation, Europol, har udsendt en liste over ting, du så absolut IKKE skal gøre, hvis du vil undgå at havne i it-fupmagernes fælder.

Rådene fra Europol er udgivet 27. januar 2012 og formuleret omvendt. Det skal forstås på den måde, at de seks råd er den sikre måde at havne i kløerne på it-svindlerne.

Klik løs

Blandt de seks råd til at begå tåbeligheder er et, at man roligt kan klikke på vedhæftede filer og link, man ikke kender nærmere til.

Ligesom man skal dele sine kodeord og mail med andre.

Du kan læse alle seks anti-råd på næste side.

De seks gode råd

De dårlige råd bliver dog også suppleret af seks gode råd.

Her lyder det blandt andet fra Europol, der kalder identitetstyveri for "big business", at være kritisk overfor mails og hjemmesider, der beder om personlige oplysninger.

Desuden skal man huske at updatere sin software regelmæssigt, man skal bruge ani-virus software og altid bruge stærke kodeord - gerne over otte tegn inklusiv tal, bogstaver og symboler.

Seks ting du bare ikke skal gøre

Sådan skal du IKKE gøre

Klik på vedhæftede filer og links uden at kende deres sande oprindelse.

Hvad der ligner en harmløs video eller billede, kan det faktisk være skadelig software designet til at stjæle dine data. Selv det at åbne en spam-mail kan sætte din mail-adresse på en spammers "hit"-liste for fremtiden.

Giv flere oplysninger væk end nødvendigt.

Din bank og kreditkort-udbyder kender allerede din PIN-kode og adresse. De har ikke brug for, at du fortæller dem det via e-mail, telefon eller webside.

Tilgå netbanker fra fælles eller offentlige computere.

Du ved aldrig, hvad der lurer på harddisken.


Del dine kodeord, email-konto og andre personlige data med andre.

Det er så meget sværere at beskytte, når mere end én person har adgang til dem.

Gem dine "credentials" i browser.

Ville du gemme dine adgangskoder på en gul huskeseddel? At gemme dem i en browser er lige så farligt.

Tag alt for gode varer.

Hvis et tilbud i en e-mail eller på sociale medier lyder for godt til at være sandt, så er det sandsynligvis også. Det er også meget nemt for kriminelle at forfalske firmalogoer og identiteten på​​afsendere.

Kilde: Europols hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere