Artikel top billede

Nye tal: Sådan klarer danske it-virksomheder sig

En ny undersøgelse viser, hvordan danske it-selskaber har klaret sig igennem endnu et år med økonomisk krise.

Læs også: 

Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012

Spritnye tal fra brancheforeningen IT-Branchen viser, at der er lunere tider på vej i det danske it-landskab.

En undersøgelse gennemført af IT-Branchen, IT Forum Fyn, IT Forum Syddanmark, BrainsBusiness ICTNORCOM og it-forum midtjylland med 194 it-virksomheder fordelt over hele landet viser, at 61 procent af it-selskaberne samlet sidder i en bedre økonomisk situation nu sammenlignet med for 12 måneder siden.

12 procent af de adspurgte it-virksomheder angiver, at de har fået det værre i løbet af 2012.

Det skriver IT-Branchen i en pressemeddelelse.

Opsvinget bidt sig fast

Målt i kroner og ører går det fremad.

Eksempelvis angiver 57 procent af it-firmaerne i undersøgelsen, at de havde en bedre bundlinje i 2011 sammenlignet med 2010. 15 procent var samme niveau, mens 21 procent havde et slemmere 2011 sammenlignet med året før.

Hos IT-Branchen fokuserer man - ikke overraskende - på, at flertallet af de danske it-selskaber har fået det bedre.

"Vi ser nu helt klare tegn på, at opsvinget har bidt sig fast i it-erhvervet. Der skal arbejdes langt hårdere end før krisen for at tjene de samme penge, men de fleste it-virksomheder har nu fået rigtig gang i forretningen, udtaler administrerende direktør Morten Bangsgaard fra IT-Branchen i pressemeddelelsen.

Optimismen bobler

Et kig i krystalkuglerne giver også grund til optimisme hos IT-Branchen.

For 2012 tegner endnu bedre, da 67 procent angiver, at de samlet set vil gå fremad i år, mens kun otte procent forventer hårdere tider.  To ud af tre imødeser flere opgaver/kunder, mens syv procent forventer en nedgang på kundesiden.

"It-investeringers klart dokumenterede positive effekt på produktiviteten betyder, at både erhvervslivet og det offentlige vil have fokus på at øge produktiviteten med ny it. Det giver it-erhvervet gode forretningsmuligheder de kommende år," lyder det fra IT-Branchen.

Læs også: 

Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere