Artikel top billede

Her kommer it-chefen til at bruge penge i 2012

It-investeringerne vil blive øget i 2012 inden for nogle helt bestemte områder. Ikke alle it-chefer får dog lov til at bruge flere penge.

Læs også:

Disse teknologier bliver afgørende for dig i 2012

It-afdelingernes budgetter har længe været under pres på grund af den generelle økonomiske krise, men der bliver dog spenderet lidt ekstra penge på it år for år.

I 2012 ventes der overordnet set at blive investeret 3,7 procent mere i it end i 2011, vurderer Gartner i en ny analyse.

Desværre betyder det ikke nødvendigvis en større pose penge til it i de danske virksomheder.

Gartner skriver nemlig , at specielt krisen i euro-zonen skaber usikkerhed for både virksomheder og forbrugere, der ellers gerne ville investere i it. Det ventes derfor, at de europæiske it-investeringer faktisk vil falde med 0,7 procent i 2012.

Her bliver pengene brugt

Det samlede pose penge, der på verdensplan bliver kastet efter hardware, software og services, lyder ifølge analytikerne på omkring 22 billioner kroner (22.000 milliarder).

Nok så interessant er det dog, hvad pengene bliver brugt på, og her er der meget, der tyder på, at CIO'erne rundt omkring i virksomhederne får lov til at bruge lidt ekstra i det kommende år.

Inden for enterprise-software vil der ifølge Gartner blive brugt 6,4 procent mere i 2012 end i 2011.

Ellers er det tele-udstyr, og computer-hardware, der vil stå for den største investerings-vækst i 2012 med henholdsvis 6,9 og 5,1 procent.

Gartner skriver desuden, at oversvømmelserne i Thailand sidste år har haft en mærkbar effekt på investeringer i computere og storage - fordi det bliver sværere at få fat i hardwaren til en fornuftig pris.

Hårde tider for it-budgetterne

Gartner giver også hvert år et bud på de 10 strategisk vigtigste teknologier for it-cheferne.

På 2012-listen finder man blandt andet tablet-pc'er, smartphones, mobil-applikationer og nye analyseværktøjer.

I en analyse fra november, vurderede Gartner dog, at de europæiske virksomheders it-budgetter i 2012 vil være under pres.

"Den anden recession er ved at ramme, og som CIO er du nødt til at finde ud af, hvad du skal gøre," lød det dengang fra Gartner.

Læs også:

Disse teknologier bliver afgørende for dig i 2012




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere