Artikel top billede

Kinect finder dine nøgler

Glemmer du altid, hvor du har lagt din telefon, briller eller nøglerne? Kinect kan hjælpe med at få styr på dit hjem.

I det sidste halvandet år er der kommet mange sjove, skøre og overraskende Kinect-hacks. Nu vil to amerikanske forskere bruge et netværk af Kinect-sensorer til at forvandle dit hjem til en slags indekserbar database, hvor du altid kan finde dine nøgler, din telefon og andre småting, som altid bliver væk.

"Vi vil skabe Google til dit hjem," siger forskeren Shahriar Nirjon fra University of Virginia til New Scientist.

Han har udviklet systemet Kinsigt sammen med kollegaen John Stankovic. Kinsigt bruger en Kinect-sensor i hvert rum til at registrere hvor alle hjemmets genstande befinder sig. Hvis man f.eks. søger efter sine nøgler, kan man slå det op på computeren og se, hvor de ligger.

Problemet er dog at Kinect-sensorens opløsning er rimelig begrænset - den kan kun "se" objekter inden for en afstand på 3,4 meter og det kræver at genstandene ikke må være for små.

Men forskerne har udviklet forskellige algoritmer, som skal gøre det muligt at finde også de mindste genstande. Kinsigt gemmer eksempelvis oplysninger om konteksten for det enkelte objekt - det lærer, at det er mere sandsynligt at finde en kop i køkkenet end i badeværelset.

"Forestil dig, at vi havde et system som holder styr på alle de ting som vi interagerer med i vores daglige liv. Vi kan bygge en intelligent søgemaskine til hjemmet, der kan svare på spørgsmål som "hvor er mine briller, eller min tv-fjernbetjening, eller min pung," fortæller forskerne ifølge BBC.

For at teste systemet blev 48 objekter som knive, gafler og nøgler spredt over 80 forskellige mulige placeringer i et hus og en række testpersoner blev så bedt om at flytte rundt på tingene.

Herefter skulle programmet så fortælle, hvor de enkelte objekter befandt sig - og det lykkes i de fleste tilfælde. Der var dog problemer med helt små ting og genstande, som var gennemsigtige eller lå for tæt på hinanden.

Der er også andre mulige løsninger - herunder at placere radiochips på alle genstandene - men forskerne mener dog, at deres system er den billigste løsning.

Deres forskningspapir, Kinsight: Localizing and Tracking Household Objects using Depth-Camera Sensors, blev præsenteret forleden på en konference i Kina.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere