Artikel top billede

TDC-leverandør fyrede færre it-folk end varslet

TDC-leverandøren Tata TCS massefyrede onsdag blandt tidligere CSC-ansatte. Det ramte overraskende færre, end firmaet havde meldt ud.

Læs også:

Plan: Bonus til fyrede TDC-folk for at træne afløsere

It-gigant efter dansek fyringer: Føler med de ramte 


it-gigant massefyrer blandt tidligere CSC-ansatte

It-kæmpen Tata TCS gennemførte onsdag morgen den planlagte massefyring blandt hundreder af overdragne, tidligere CSC-ansatte, som arbejder med telegiganten TDC's it-systemer.

Forleden varslede Tata TCS, at 84 ansatte, heraf langt størstedelen vest for Storebælt, mister jobbet efter få måneder hos firmaet.

Ifølge faglig sekretær John Jørgensen hos Prosa, der har mange medlemmer blandt de ansatte, foregik fyringerne onsdag morgen hos virksomheden, hvor de ansatte blev prikket ud efter et fællesmøde.

Vidste intet om færre fyringer

Han fortæller, at de ansatte Tata onsdag morgen havde samlet folk på både Aarhus og København, hvor man gennemførte det fælles møde klokken 09.15.

På mødet meldte ledelsen imidlertid ud, at TataTCS overraskende havde valgt at reducere antallet af stillinger som skulle nedlægges.

"Her blev det nævnt en passant, at tallet ville blive mindre end først udmeldt. Men selve tallet blev ikke nævnt," siger John Jørgensen.

"Herefter satte man gang i opsigelsesprocessen, hvor man orienterede folk om, hvorvidt de var på listen over folk, der skulle fortsætte, eller skulle afskediges," fortæller John Jørgensen".

Ifølge den faglige sekretær fik de ansatte aldrig at vide, præcis hvor mange færre der skulle fyres.

"Det præcise tal havde vi først om af formiddagen, hvor vi selv talte det sammen," siger han.

Ukendt årsag til reduktioner

"Vi stod overfor en masseafskedigelse som jo i sig selv er ulykkelig. Og hvis man skal se på det positive, så er det, at antallet blev skåret ned fra 84 til 69," siger John Jørgensen.

Han fortæller, at reduktionen i antallet af fyrede ikke er et resultat af forhandlingerne mellem Tata TCS og fagforbundene.

"Men formentlig fordi man ikke havde styr på sin videns- og opgaveoverdragelse, sådan at man kunne gå planken helt ud," siger John Jørgensen.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Tata TCS, men firmaet har ifølge virksomhedens danske PR bureau ingen kommentater på nuværende tidspunkt.

Læs også:

Prosa: Dette firma er ansvarligt for danske it-fyringer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere