Artikel top billede

Plan: Bonus til fyrede TDC-folk for at træne afløsere

Indisk firma har måske planer om at give fyrede ansatte en bonus for at undervise indiske kolleger fra TCS i TDC's it-systemer frem til sidste arbejdsdag.

Læs også:

Prosa: derfor er udflytning af danske it-opgaver så farlig

It-gigant efter fyringer: Føler med de ramte

It-kæmpen Tata Consultancy Service, der onsdag udmeldte en massefyring af 84 ansatte blot få måneder efter overtagelsen af TDC-systemer for flere milliarder kroner, har indledt forhandlinger med fagforbundene om vilkårene for afskedigelserne.

De konkrete vilkår i forhandlingerne er endnu ukendte, fordi spillerne holder kortene tæt til kroppen af hensyn til reglerne i lov om masseafskedigelser.

Men mindst et forslag synes at være på bordet mellem parterne.

Bliver ikke fritstillet

Forud for forhandlingernes begyndelse erfarede Computerworld nemlig, at kæmpe-firmaet barsler med planer om at fastholde de mange fyrede længst muligt frem for at fritstille dem. 

Ved at tilbyde de fyrede ansatte en bonus for at blive tiden ud, vil TCS sikre overleveringen af viden om blandet andet de komplicerede legacy-systemer, hvoraf flere er af særdeles ældre dato.

Tata Consultancy Services har angiveligt mellem 100 og 150 indiske TATA-ansatte i landet, som allerede får overdraget viden om TDC's it-systemer fra de ansatte.

Med en form for fastholdelsesbonus håber firmaet angiveligt at kunne iværksætte en form for uddannelsesprojekt, hvor de fyrede medarbejdere skal oplære indiske medarbejdere i brugen af systemerne.

Kontroversiel måde

Fremgangsmåden er kontroversiel, fordi en lignende ordning under arbejdskonflikten i fjor hos CSC gav ballade og sager i arbejdsretten, efter at CSC hentede vikarer ind for at overtage de arbejdsfunktioner, som var ramt af strejke.

Det var en proces, som CSC til stor irritation for modstanderen i konflikten, it-fagforbundet Prosa, havde succes med ved at lade de kommende strejkeramte overdrage viden i månedsvis forud for den varslede strejke.

Prosa har tidligere fortalt, hvorfor fagforbundet ser udsivningen af danske arbejdspladser som farlig. Det kan du læse mere om her.

Tata Consultancy Services overtog driften af TDS's it-systemer fra CSC den 1. april, hvor hundreder af medarbejdere samtidig blev virksomhedsoverdraget.

84 af disse tidligere CSC-ansatte står nu overfor en fyring, efter at TCS onsdag varslede en massefyring, som virksomheden altså nu forhandler med fagforbundene om.

Forud havde underleverandøren til TCS, Atea, allerede fyret 26 medarbejdere, hvoraf et ukendt antal nåede at være i virksomheden få måneder efter at være blevet overdraget fra CSC.

Tata Consultancy Services ønsker ikke at kommentere oplysingerne, men henviser til en tidligere udtalelse.

Den kan du læse her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.