Prosa: Dette firma er ansvarligt for danske it-fyringer

Dansk telefirma har ansvaret for, at massevis af danske it-fok nu mister deres job, lyder den hårde beskyldning fra Prosa.

Det kommer ikke bag på it-fagforbundet Prosa, at indiske Tata TCS nu massefyrer blandt de overdragne CSC-medarbejdere, der for få måneder siden kom til virksomheden efter TDC's leverandørskifte fra CSC.

Det fortæller John Jørgensen, der er faglig sekretær hos Prosa, der har mange medlemmer blandt medarbejderne hos TCS, der dog har tegnet overenskomst med HK/Privat.  

Allerede da TDC udmeldte virksomhedsoverdragelsen og opdagde folk, stod det klart for forbundet, at der reelt var tale om en fyring af medarbejderne, selv om der på papiret var tale om en virksomhedsoverdragelse.

Det kan du læse mere om her.  

"Jeg husker flere, der irettesatte os for at sige, at det her kunne føre til afskedigelser, for det var jo en overdragelse af job. Men det viser sig jo nu, at 26 blev fyret i Atea og nu ryger der 84 i Tata TCS," siger han.

TDC har ansvaret for fyringer
Derfor mener han, at TDC bærer skylden og ansvaret for de mange it-ansattes arbejdsløshed.

"Der er ingen tvivl om at TDC gjorde det her med velberådet hu for at spare penge og forgylde aktionærerne. De var udemærket godt klar over, at jobbene ville havne i Indien," siger han.

"TDC bærer ansvaret for de afskedigelser som 84 dygtige it-folk nu må se frem til," siger John Jørgensen. 

Tata TCS har udtalt, at virksomheden føler med de ansatte som bliver ramt af fyringerne, der er nødvendige for at nå virksomhedens mål.

Hos TDC er firmaets kommntar til de hårde beskyldninger fra Prosa om firmaets ansvar for fyringerne kort:

"Vi ser det som en sag mellem TCS og de berørte medarbejdere," skriver kommunikationsrådgiver hos TDC, Povl D. Rasmussen, i en mail til Computerworld.

Læs også:

It-gigant massefyrer blandt tidligere CSC-ansatte.

Atea fyrer folk efter overtagelse af opgaver fra CSC.

Ny overenskomst til tidligere CSC-ansatte i Danmark.

Her rammer fyringer hos TDC-leverandør hårdest.

It-gigant efter danske fyringer: Føler med de ramte.

Fagforbund frygter blodbad hos it-kæmpe i Danmark.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.