Artikel top billede

Prosa: Dette firma er ansvarligt for danske it-fyringer

Dansk telefirma har ansvaret for, at massevis af danske it-fok nu mister deres job, lyder den hårde beskyldning fra Prosa.

Det kommer ikke bag på it-fagforbundet Prosa, at indiske Tata TCS nu massefyrer blandt de overdragne CSC-medarbejdere, der for få måneder siden kom til virksomheden efter TDC's leverandørskifte fra CSC.

Det fortæller John Jørgensen, der er faglig sekretær hos Prosa, der har mange medlemmer blandt medarbejderne hos TCS, der dog har tegnet overenskomst med HK/Privat.  

Allerede da TDC udmeldte virksomhedsoverdragelsen og opdagde folk, stod det klart for forbundet, at der reelt var tale om en fyring af medarbejderne, selv om der på papiret var tale om en virksomhedsoverdragelse.

Det kan du læse mere om her.  

"Jeg husker flere, der irettesatte os for at sige, at det her kunne føre til afskedigelser, for det var jo en overdragelse af job. Men det viser sig jo nu, at 26 blev fyret i Atea og nu ryger der 84 i Tata TCS," siger han.

TDC har ansvaret for fyringer

Derfor mener han, at TDC bærer skylden og ansvaret for de mange it-ansattes arbejdsløshed.

"Der er ingen tvivl om at TDC gjorde det her med velberådet hu for at spare penge og forgylde aktionærerne. De var udemærket godt klar over, at jobbene ville havne i Indien," siger han.

"TDC bærer ansvaret for de afskedigelser som 84 dygtige it-folk nu må se frem til," siger John Jørgensen. 

Tata TCS har udtalt, at virksomheden føler med de ansatte som bliver ramt af fyringerne, der er nødvendige for at nå virksomhedens mål.

Hos TDC er firmaets kommntar til de hårde beskyldninger fra Prosa om firmaets ansvar for fyringerne kort:

"Vi ser det som en sag mellem TCS og de berørte medarbejdere," skriver kommunikationsrådgiver hos TDC, Povl D. Rasmussen, i en mail til Computerworld.

Læs også:

It-gigant massefyrer blandt tidligere CSC-ansatte.

Atea fyrer folk efter overtagelse af opgaver fra CSC.

Ny overenskomst til tidligere CSC-ansatte i Danmark.

Her rammer fyringer hos TDC-leverandør hårdest.

It-gigant efter danske fyringer: Føler med de ramte.

Fagforbund frygter blodbad hos it-kæmpe i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere