Artikel top billede

Advarsel til ferien: Roaming-bombe lurer uden for EU

Teleekspert advarer nu om, at roamingpriser uden for EU er skruet helt uhørt i vejret. Se hvor stor ekstraregning du risikerer på din ferie.

Læs også:
Derfor skal du betale kassen for roaming på din ferie

Nye roaming-priser: Så meget koster data og telefoni

10.000 kroner for at have downloadet en avis.

Det er det chok på telefonregningen, ferieglade danskere risikerer at komme hjem til. I hvert fald hvis man har haft sin mobiltelefon eller pad med på ferie uden for Europa.

Sådan lyder advarslen nu fra teleanalytiker Torben Rune fra telerådgivningsfirmaet Netplan.

For selv om priserne inden for EU er sænket, går det i den modsatte retning i resten af verden.  

"I takt med at EU har presset de interne priser for roaming ned, har selskaberne benyttet muligheden for at skrue priserne uden for EU yderligere op. En megabyte dataoverførsel i USA og Sydamerika ligger for eksempel på 100-110 kroner pr. megabyte. Det er helt ude af proportioner," lyder det fra Torben Rune.

"Hvis du downloader et dagblad i PDF-format kommer du op over flere hundrede megabyte. Så der ryger du hurtigt op på 10.000 kroner. Går man bare ind på en hjemmeside som for eksempel Computerworld og klikker rundt på et par artikler, så løber det hurtigt op i 10-50 megabyte. Det betyder, at du risikerer at komme hjem med en ekstraregning på mellem 1000-5000 kroner. Det er svinedyrt," lyder advarslen fra Torben Rune og tilføjer:

"Jeg tror ikke, der er nogen, der kan forestille sig, at det koster ligeså meget som flybilletten at læse et par artikler på telefonen. Det er helt vanvittigt."

For danskere, der vil undgå chok på telefonregningen, er rådet derfor helt at lade være med at bruge mobildata på ferien.

"Lad være med at bruge mobildata på din ferie, slå det fra og lad svære med at slå dataroaming til. Selv om du tror du kan styre dit forbrug, så lad være med at slå det til. Uden at du ved det, laver din smartphone masser af trafik ud på nettet," slutter Torben Rune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere