Artikel top billede

Nye roaming-priser: Så meget koster data og telefoni

Se, hvor meget teleselskaberne fremover kan kræve for danskernes telefoni og data i udlandet, når nye roamingregler træder i kraft.

Læs også:

Prisen for roaming falder markant til sommer

Regeringen: Roaming-priserne skal længere ned

Skyhøje telefonregninger efter en tur ud i verden lader snart til at være et overstået kapitel.

I hvert fald i Europa, for den 1. juli træder EU's nye roamingregler i kraft, og de indebærer et drastisk fald i de priser, teleselskaber kan opkræve for udlandstelefoni.

Især på dataområdet er prisfaldet markant.

Fra den 1. juli må teleselskaberne nemlig ikke kræve mere end 6,5 kroner per megabyte, og priserne falder yderligere til cirka to kroner per megabyte i 2014.

Prisen for at foretage et opkald til et andet land falder fra 1. juli til cirka 2,15 kroner, mens prisen for et modtaget opkald lyder på cirka 59 øre.

De nye priser gælder dog som nævnt kun indenfor EU's grænser.

Nyt globalt samarbejde på vej

Men også på internationalt plan vejrer nye roamingvinde.

For den internationale sammenslutning for mobiloperatører, GSMA, meldte i går ud, at et nyt globalt initiativ er på vej, der skal sikre bedre gennemsigtighed med hensyn til dataroaming.

Initiativet indebærer blandt andet planer om en månedlig dataroaming spærregrænse for at hjælpe forbrugerne med at holde styr på forbruget samt udsendelsen af sms'er for at oplyse forbrugerne om forbruget.

"En stor del af vores medlemmer er allerede i fuld gang med at implementere regler for at sikre forbrugerne gennemsigtighed, hvilket kommer milliarder af forbrugere verden over til gode," lyder det i en pressemeddelelse fra GSMA-chefen Franco Bernabe.

"Initiativet, vi har offentliggjort i dag, vil sætte yderligere fart på skabelsen af principper, der sikrer forbrugerne en mere gennemsigtig og en ensartet oplevelse, uanset hvor de rejser hen," lyder det fra Franco Bernabe.

Første fase af det globale initiativ skulle være på plads ved slutningen af året.

Læs også:

Prisen for roaming falder markant til sommer

Regeringen: Roaming-priserne skal længere ned




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere