Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sådan fordobler softwarehus sin indtjening

Et softwarehus med en lettere indviklet virksomhedstruktur fordobler sine indtægter.

Software AG Nordic A/S fordobler indtjeningen efter skat fra 23 millioner kroner til 45,7 millioner kroner.

Ledelsen af softwarehuset er meget tilfreds med resultatet, fremgår det af det afleverede 2011-regnskab.

"Resultatet for 2011 viser et markant forbedret resultat i forhold til tidligere år."

"Vi ser derfor optimistisk frem mod 2012 og de kommende år, specielt da analytikerne roser vore produkter og strategier i højere og højere grad, samt kategoriserer os som ledende og førende i alle relevante kvadranter," står der i ledelsens beretning.

I 2010 forlod direktør Ole Kock efter 15 år på posten sin stilling og i stedet blev Jimmy Skoldberg ny administrerende direktør.

Øget omsætning - lavere omkostning

Software AG Nordic A/S har øget omsætningen fra 67,7 millioner kroner til 86,9 millioner kroner, ligesom personaleomkostninger er faldet fra 17 til 14,5 millioner kroner i selskabet, fremgår det af regnskabet.

Software AG Nordic A/S som er en del af den tyske it-gigant Software AG, har også søsterselskaber i de andre nordiske lande.

En del af forklaringen på det fordoblede overskud er imidlertid resultat af en enkelt ekstraordinær indtægt fra omlægning af virksomhedsstrukturen i den nordisk organisation:

"Pr. 1/1-2011 har selskabet solgt sine svenske aktiviteter i "Software AG Nordic AB" til "Software AG Sverige AB" (den tidligere IDS Scheer Sverige AB)."

"Software AG Nordic AB havde i 2011 ingen aktiviteter, men havde en ekstraordinær indtægt på tkr. 25.195 for salg af firmaets aktiviteter," står der således anført i regnskabet.

Før finansielle poster

Men selv hvis man ser bort fra engangsindtægten, og i stedet udelukkende kigger på "resultat før finansielle poster", der ikke omfatter frasalget, er overskuddet også steget markant med 74 procent.

Her er tallet for år 2011 27,1 millioner kroner mod 15,6 millioner kroner i 2010.

Administrende direktør Jimmy Skoldberg peger på to hovedårsager til den øgede omsætning og overskud:

"Årsagen til den positive udvikling i omsætning og indtjening er, at Software AG oplever en stærk stigning i efterspørgsel af produkter indenfor området Business Process excellence (BPE) hvor vi har en unik position."

"Derudover har fokus på kontrol af omkostningerne haft en positiv indvirkning på årets resultat," lyder det fra ham.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere