Artikel top billede

"Når politikerne ikke kan finde ud af det - så må vi gøre det selv"

Nyt iværksætter-kollektiv skudt i gang.

For 100 år siden var det sikkert fragtdokumenter og stempler, man fandt i den lille kvadratiske bygning ved indkørslen til den københavnske frihavn. I dag flyver begreber som "minimum viable product" og "time to market" gennem de halvtomme lokaler.

Men selv om lokalerne måske nok stadig er halvtomme, så er husets beboer fyldt med gode idéer og lysten til at skabe endnu flere.

København har fået et nyt fællesskab for it-iværksættere med navnet "Creative Destruction". På en måned har omkring 25 folk opsat arbejdspladser i huset. Cirka 10 opstartsfirmaer er sat i søen - og flere er på vej.

Men allerede nu må forsamlingen bestående af venner, studiekammerater og netværksforbindelser sætte en midlertidig stopper for flere beboere.

"Vi skal lige nå at lære hinanden at kende. Det hele er gået meget hurtigt. En stor del af Creative Destruction er vidensdelingen. At vi kan samarbejde og undgå at opfinde den dybe tallerken flere gange, så vi skal lige sørge for, at alle når at lære de nye at kende," siger Thorbjørn Rønje, der blandt andet er i færd med at starte modeplatformen Yourlook.me.  

I fremtiden er det meningen, at nye aspiranter månedligt kan søge optagelse, og få plads, hvis de kan bidrage med ny viden, nye brancher eller ny inspiration til stedet. På endnu længere sigt håber iværksætterne, at de kan skabe et væksthus i stil med Ycombinator og Springboard.

Kontorfællesskaber er for de gamle og grå

For Creative Destruction er ikke bare et kontorfællesskab, forklarer en af husets nyere beboere Krestian Krogsgaard, der driver The Social Digits. En recommendation-engine til webshops.

"Et kontorfællesskab er et sted, man sidder, når man er blevet gammel og grå. Det er for folk, der er helt sikre på, hvad de vil lave, og de er sikkert også rigtig gode til det. Men vi vil prøve noget andet. Vi er en legeplads. Det handler om at skabe en kreativ proces," siger Krestian Krogsgaard.

GALLERI: Besøg det nye københavnske iværksætter-værksted.

"Det kan godt være, at vi sidder med hvert vores firma, men der er ikke vandtætte skotter mellem os. Tanken er, at vi skal kunne sparre med hinanden. For lige nu møder vi mange af de samme problemer og har de samme spørgsmål," forklarer Krestian Krogsgaard.

Der er altid en, der er klogere end dig

Et hus befolket af primært unge mænd har selvfølgelig sin egen fredagsbar. Men ambitionen om vidensdeling er også sat så meget system, at mandage er afsat til interne og eksterne foredrag.

"Der er altid nogen, der ved mere end dig om et eller andet. Så vi skiftes til at stille os op og fortælle. Det kunne være en boganmeldelse, indsigt i nye programmeringssprog eller noget tredje," siger Thorbjørn Rønje.

Flere af husets beboere læser stadig på videregående uddannelser eller er i gang med deres første tid som iværksætter, så der er ikke meget at rutte med. I køkkenet står leverpostejen og rugbrød fremme. Huslejen bliver finansieret via en venlig aftale med ejendomsselskabet, der i sympati med husets ambitioner, har givet iværksætterne et års tid til at løbe huset i gang, fordi de selv husker tiden som fremadstormende - men fattige - iværksættere.

Og flere af opstartsidéerne skal nok være flyvedygtige til den tid, mener Krestian Krogsgaard.

"Alle de skarpe hoveder har snakket om finanskrise i hvad? Fem år nu. Og det lader ikke til at politikerne gør noget for at skabe jobs. Så må de unge jo gøre det. Og det er det, vi gør hernede hver dag. Får nye idéer og skaber nye firmaer," siger Krestian Krogsgaard.

Den nye "legeplads" er så dugfrisk, at hjemmesiden stadig ikke er færdig. Men følg med på Facebook. En af husets beboere er iværksætterfirmaet Købstaden, som ComON skrev om i sidste måned.

LÆS OGSÅ: Besøg hos 13 opstartsfirmaer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere