Artikel top billede

Foto: Uffe Weng (Foto: FOTOJOURNALIST UFFE WENGPhotojournalist Uffe Weng / Uffe Weng)

Trods massive it-problemer: TDC roser indisk leverandør

Massive it-problemer har præget TDC, efter at selskabet skiftede CSC ud med Tata som leverandør. Alligevel er TDC-boss Carsten Dilling imponeret over Tata.

Læs også:

TDC indfører daglig kontrol af kritisk it

Massive it-fejl hos TDC efter leverandørskifte

Carsten Dilling: Sådan føles direktørstolen i TDC

TDC's skift til Tata som it-leverandør på bekostning af CSC har resulteret i massive it-problemer hos telekoncernen.

Siden det officielle leverandør-skift den 1. april har it-problemerne resulteret i frustrerede TDC-medarbejdere og vrede kunder, som ikke kunne benytte selvbetjeningsløsninger og måtte vente forgæves på teknikerbesøg.

Men administrerende direktør og koncernchef, Carsten Dilling, siger nu til Computerworld, at han intet har at klage over i forhold til Tata Consultancy Services.

"Vi har hele tiden i TDC's topledelse regnet med, at det her blev smertefuldt med det tempo, vi satte. Men samtidig er vi kun blevet endnu mere bekræftede i, at TCS er den rigtige, langsigtede partner," siger Carsten Dilling.

Han har netop afleveret sit første TDC-regnskab og rundet den første måned i direktørstolen, og selvom den også har været præget at it-problemer, er han yderst tilfreds med Tata som ny leverandør.

"Vi er meget imponerede over den måde, de inspirerer os på, og over de helt åbenlyse kompetencer, de har omkring at have teleselskaber som kunder i deres butik," siger han til Computerworld.

Tempo til en verdensrekord

Udmeldingen kommer, selvom det blot er en måned siden, at it-problemerne nåede et niveau, hvor TDC indførte daglig kontrol med it-fejlretninger på kritiske systemer og selvom eksempelvis TDC's mailsystem har oplevet et total-blackout under leverandør-skiftet.

"Jeg synes, at man skal perspektivere det lidt og sætte det op i forhold til, hvad det er for et projekt, vi har gået igennem - og hvad vi regnede med, at der kunne komme af problemer," siger Carsten Dilling.

"Vi har haft forstyrrelser og problemer, men vi har faktisk både kontraktmæssigt og i forberedelserne kørt det her projekt enormt forceret og efter en slags verdensrekord. Ikke at vi stræbte efter det, men fordi sådan nogle projekter nogle gange har gavn af at blive kørt hurtigt igennem. "

Er det gået for hurtigt?

"Det kan man altid spørge sig selv om, men jeg vil sige, at der også ville have været problemer, hvis vi havde kørt det i et langsommere tempo."

"Du lave et spænd mellem, hvad der var det bedste og værste udfald af det her. Der ligger vi altså langt fra det, vi havde frygtet, hvis du kigger på, hvad det er for nogle problemer, hvor alvorlige de har været, og hvor meget forretningsmæssig negativ værdi de har haft."

Går efter en win-win med Tata

I hvor høj grad har problemerne rokket ved den business case, I havde lavet på forhånd?

"Den er ikke rokket overhovedet. De problemer, vi har haft, har vi kunnet overkomme."

"At et email-system ikke kører en halv eftermiddag er altså ikke noget, der gør, at TDC mister millioner af kroner. Det er besværligt og generende og irriterende, men det er ikke noget, der forværrer business casen."

Har problemer haft eller får de konsekvenser for Tata - eksempelvis i form af en bod?

"Nej, i indkøringen af sådan en kontrakt er vi i en bodsfri periode. Det her skal også helst ende som en win-win-situation. Ellers kommer sådan et strategisk partnerskab aldrig til at fungere."

"Vi havde regnet med, at det her ville koste forstyrrelser, og at det ville blive et smertefuldt andet kvartal. Vi ser virkelig forbedringsmomenter nu, og at TCS begynder at få både deres processer og værktøjskasse kørt ind."

"De begynder også at få kompetenceprofilen op på de nye folk, der kommer ombord," lyder det fra Carsten Dilling.

Han peger på, at TDC allerede nu mærker besparelserne ved at have skiftet fra CSC til TCS.

Læs også:

TDC indfører daglig kontrol af kritisk it

Massive it-fejl hos TDC efter leverandørskifte

Carsten Dilling: Sådan føles direktørstolen i TDC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere