Artikel top billede

Fotograf: Uffe Weng (Foto: FOTOJOURNALIST UFFE WENGPhotojournalist Uffe Weng / Uffe Weng)

Carsten Dilling: Sådan føles direktørstolen i TDC

Interview: Efter en måned som top-boss har Carsten Dilling for alvor taget fat på at forme fremtidens TDC. Læs, hvordan han oplever den magtfulde stilling.

Læs også:

Ny TDC-boss: Her er TDC's nye top-ledelse

Her er TDC's planer med Carsten Dilling som topchef

Før sommerferien meddelte TDC, at Carsten Dilling blev den person, der skulle overtage Henrik Poulsens direktørstol, efter at han havde sagt ja til en stilling i Dong Energy.

Her til formiddag kunne Carsten Dilling så efter lidt mere end en måned i direktørstolen præsentere TDC's halvårsregnskab, der viser en omsætning på 13,2 milliarder kroner, en stigning på 0,5 procent i forhold til første halvår 2011.

Samtidig foretager Carsten Dilling en omfattende rokade i TDC's top-ledelse.

Vil sikre direktionens holdbarhed

Carsten Dilling, nu har du haft en måneds tid på posten. Hvad har overrasket dig mest?

"Der har ikke været de store overraskelser. Måske en enkelt, som er den bølge af tiltag, vi har set i mobilmarkedet. Vi ser en masse taktiske tiltag med nogle prismæssigt meget aggressive kampagner."

"Det ser jeg som en meget kortsigtet tilgang i det marked, som ellers var ved at finde et rimelig lavt prispunkt."

"Udover det, så er den første tid jo gået med at køre mit ledelsesteam på plads i nogle nye roller."

Hvad ligger til grund for den rokade?

"Først og fremmest er det et udtryk for den stabilitet og kontinuitet, som min egen udnævnelse måske også var et signal om."

"Vi har været et meget sammentømret og velfungerende ledelsesteam. Det er selvfølgelig et tab at miste Henrik Poulsen, men det er også en anledning til, at vi lige stopper op og ser på, hvordan vi så kan fordele rollerne, hvis vi skal gøre det lidt smartere."

"Det er en gave for mig at have et så stærkt sæt af kolleger i direktionen, så det har været et mål i sig selv at prøve at fastholde dem og dermed også at sikre, at ansvarsområderne er lidt mere fyldige og bliver udvidet en lille smule. Det er altid spændende og udviklende."

Sådan er jobbet som top-boss

Du taler meget om direktionen som en enhed, men det er jo i sidste ende dig, der sidder i direktørstolen. Hvordan er det anderledes?

"Blandt andet tager jeg mig lidt mere tid til at tale med dig og dine kolleger, så der er en del udadvendte aktiviteter."

"Det udadvendte element med både presse, investorer og analytikere, men også kunde- og salgssiden, har jeg glædet mig meget til at få favnet, hvor det er relevant for forretningen."

Er der koldt på toppen?

Man siger jo, at det kan være koldt på toppen. I hvor høj grad har du oplevet det?

"Det har jeg ikke mærket endnu, men det kan være, at det bliver koldt, jo længere vi kommer hen på året," griner Carsten Dilling.

"Men vi er meget velfungerende og lige i teamet og har en god rollefordeling."

Dillings visioner for TDC

Kan du sætte ord på, hvilket selskab TDC skal være fremadrettet?

"Vi skal være et selskab, der er besat af at levere en bedre kundeoplevelse dag for dag."

"Den kundeoplevelse skal komme dels gennem alle de berøringspunkter, vi har med kunden. Det skal gerne være sådan, at det er de samme processer og de samme værktøjer, vi bruger i alle de berøringspunkter."

"Der er stadig masser af rum for forbedringer for TDC."

Men der er ikke noget af det, som jeres konkurrenter ikke også vil. Hvordan vil I gøre det bedre end dem?

"Nej, men jeg tvivler bare nogle gange på, når du ser deres regnskaber, om de har råd til det?"

"Vi gør noget ud af, at der er plads til at investere yderligere i kundeoplevelsen og til at investere yderligere i vores netværk og værktøjskasse. Og der stilles større og større krav."

Læs også:

Ny TDC-boss: Her er TDC's nye top-ledelse

Her er TDC's planer med Carsten Dilling som topchef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere