Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Mailsystem hos TDC helt i sort i flere timer

TDC ramt af total-nedbrud på mailsystem. Mailbakkerne stod stille i op til seks timer hos tusinder af medarbejdere.

Omkring 9.000 medarbejdere hos telekæmpen TDC var tirsdag ude af stand til at sende og modtage mail i mere end fire timer, fordi firmaets mailsystem gik ned.

Det var dog ikke alle medarbejdere, som blev berørt af nedbruddet, fordi de ikke gør brug af mail i deres daglige arbejde.

Det oplyser Camilla Sebilius Jørgensen fra TDC's presseafdeling.

TDC skiftede den 1. april it-leverandør fra it-giganten CSC til det endnu større Tata TCS, som overtog it-service og drift hos TDC for milliarder af kroner. 

Ro i indbakken

Nedbruddet i mailsystemet betød, at de TDC-ansatte i mere end fire timer hverken kunne sende eller modtage mailbåren information fra eller til hinanden, ligesom de ikke kunne kommunikere per mail med kunder og samarbejdspartnere.

Fejlen opstod omkring klokken 10 tirsdag formiddag i Active Directory Autorization, et system der holder styr på brugernes rettigheder til blandt andet Microsoft Outlook.

"Problemet blev identificeret af TCS cirka klokken 14.00. Herefter løste TCS hurtigt problemet, så systemerne kom op at køre i løbet af eftermiddagen," skriver Camilla Sebelius Jørgensen.

Årsag til fejl fortsat ukendt

Hun oplyser, at TCS i øjeblikket analyserer årsagen til fejlen i rettighedsstyringen for at sikre, at det ikke sker igen.

"Det påvirkede TDC's kunder i den forstand, at TDC medarbejdere i tidsrummet mellem klokken 10.00 til cirka klokken 16.00 ikke har kunnet modtage mails fra eksempelvis kunder," skrive hun.

Imidlertid sikrede automatiske fejlmeddelelser fra afsendernes egne mailsystemer for at advare om, at TDC var ude af stand til at modtage de afsendte mails til firmaet.

Ifølge TDC's it-afdeling har systemet fungeret normalt siden tirsdagens nedbrud.

Hændelsen har ifølge TDC's presseafdeling ikke relation til planlagte ændringer på systemerne i relation til leverandørskiftet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere