Artikel top billede

App-udvikling: Derfor satser Intel på hypet kodesprog

Reportage: HTML5 er totalt overvurderet, mener Intel, der alligevel satser stort på kodesproget i forsøget på at afvikle mobile apps på alle platforme.

Læs også:
Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility

San Francisco: Det er synd at kalde app-udvikling for en fed forretning.

En tredjedel af apps på alle platforme genererer mellem 600 og 3000 kroner om måneden ifølge en ny undersøgelse af den akuelle situation på det mobile app-marked, som Intel har foretaget.

Udgifterne til markedsføring udgør halvdelen af produktionsomkostningerne.

Læg dertil at mere end tre ud af fire brugere holder op med at bruge en app efter tre måneder, og 63 procent af alle apps tjener end mindre 30.000 kroner om måneden.

Innovation koster kassen

Alle ønsker at forny sig, men problemerne opstår, når du afsætter langt størstedelen af dine ressourcer til et enkelt produkt og dermed eksempelvis har færre ressourcer til at udvikle dine apps til flere platforme.

I dag bekymrer forbrugerne sig nemlig i langt højere grad om at finde ud af, hvordan opgaver bliver løst, end om hvordan selve hardware-arkitekturen ser ud, fortalte Renée James, SVP i Intel, under en keynote-præsentation ved Intel Developer Forum i San Francisco onsdag aften dansk tid.

"Dybest set vil forbrugerne bare vide, hvordan de kan afvikle deres iOS-apps på deres Android-enheder", fortalte Renée James og præsenterede en mulig løsning på det problem, 'transparent computing'.

Det betyder, at man giver mulighed for at få samme oplevelse på tværs af forskellige platforme og operativsystemer, som det for eksempel er set med HTML5, som Facebook-stifteren, Mark Zuckerberg rettede en kritik imod tidligere på ugen.

HTML5 er efterspurgt

Selvom Renée James på scenen gav Mark Zuckerberg ret i, at HTML5-hypen har været overdrevet, mener hun alligevel, at HTML5 løser mange af de teknologiske udfordringer omkring transparent computing.

"Vi tror det er en reel løsning til, hvad brugerne ønsker, og vi mener, at brugerne vil efterspørge, at går den vej," sagde hun under sin keynote og tilføjede, at 40 procent af app-udviklerne bruger HTML5, mens yderligere 40 procent planlægger at bruge det i fremtiden.

Derfor forbereder Intel sig på at frigive flere HTML5-fokuserede løsninger til udviklere over det næste års tid.

Renée James afslørede også under sin keynote, at Intel lancerer Intel Developer Zone, der er designet til at fremme udvikling, der understøtter alle platforme.

Det sker med henblik på at forbedre brugeroplevelsen og de voksende forretningsmuligheder.

Senere i år vil Intel lave et udviklingsområde, der har til formål at vejlede udviklere i at implementere HTML5-apps på forskellige platforme som iOS, Android og Windows Phone.

Læs også:
Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere