Artikel top billede

Heftig priskrig: Køb en e-bog for to kroner

Sony og Amazon er gået ind i en dramatisk priskrig på e-bøger, der nu sælges for få kroner.

Måske er det snart slut med at betale næsten den samme pris for e-bøger som for papirbøger. Der er trods alt ingen omkostninger til papir, tryk og distribution. I Storbritannien er Sony og Amazon nu gået i en heftig priskrig på e-bøger, hvor kunderne lokkes med store rabatter på helt op til 98 procent af den normale pris.

Sony kører i øjeblikket en 20p-kampagne, hvor populære bestsellere kan fås for det, der svarer til lidt under 2 kroner. Amazon har hurtigt matchet alle priserne i sin britiske internet-forretning, som desværre ikke sælger til danske Kindle-brugere.

Hvis man kigger på bestseller-listen for Kindle-bøger, så ligger prisen typisk på nogle få pund. Tre af de fire mest solgte titler koster kun 20 pence eller mindre end to kroner.

Det er bøger som James Herbert's roman Ash, der normalt koster 18,99 pund - men prisen er altså sat ned med mere end 98 pct.

Forfatteren fortæller til The Guardian, at han har solgt 10-20.000 eksemplarer om ugen, efter at prisen blev sat ned.

Det er Sony og Amazon, som tager den økonomiske lussing. Forlaget og dermed forfatteren modtager stadig det normale beløb, som om bogen var solgt til almindelig pris.

"Jeg får stadig royalties, som om det var fuld pris ... så jeg er meget tilfreds," siger Herbert.

Men bekymringen er, at de lave priser vil skabe en forventning om billige e-bøger hos læserne.

"Man kan frygte, at de 20p kan skabe en præcedens. Kunderne bliver vænnet til at betale mindre," siger forfatteren.

Den kendte britiske forfatter J.K. Rowlings nye bog "The Casual Vacancy" er allerede inden udgivelsen den 27. september sat ned til halv pris hos Amazon og flere andre boghandlere. Det er endnu et eksempel på, at priskrigen raser for fuld udblæsning.

"Hvis folk får en opfattelse af, at bøgerne næsten ikke har nogen værdi, bliver det meget svært at tjene sit levebrød på at skrive bøger," siger Kate Pool fra den britiske forfatter-forening.

Hos Sony understreger man, at forfatterne får fuld betaling, og den lave pris skal lokke flere kunder til at prøve elektroniske bøger. De seneste tal viser, at omsætningen med digitale e-bøger er steget med 188 pct. i årets første halvdel i Storbritannien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere