Artikel top billede

Google: Angribere forsøger at overtage din konto

Google advarer flere tusindvis af brugere om, at deres konto er under angreb fra Mellemøsten.

Læs også:
Danmark skal have angrebs-cyberhær

USA: Derfor er cyberangreb en kæmpetrussel

Sådan gør du din Google-konto mere sikker

En advarsel fra Google rammer nu flere tusindvis af brugere. Google meddeler, at virksomheden siden juni har oplevet en stigning i omfanget af cyber-angreb.

"Advarsel: Vi mener, at statsstøttede angribere muligvis forsøger, at kompromittere din konto eller computer." lød beskeden til flere brugere, der loggede ind i Gmail.

Advarslen er blevet udsendt siden juni, hvor flere brugere fik den bemærkelsesværdige besked.

Angrebene, der angiveligt strammer fra statsstøttede mellemøstlige organisationer, er ifølge Google eskaleret i omfang. Google udtaler til The New York Times, at virksomheden har opdaget mere end 1.000 angrebsforsøg end først forventet.

Dansk Google Apps storforbruger er helt rolig

Berlingske Media er en af de danske virksomheder, der benytter Google Apps. Virksomhedens CIO, Morten Viktor, mener ikke, at Googles besked til brugerne giver anledning til bekymring.

"Det er ikke noget, der udelukkende rammer Google Apps. Vi mener ikke, at Google Apps skulle være mere usikkert, end andre leverandørers ydelser," siger Morten Viktor.

Ifølge The New York Times meddelte flere journalister og udenrigspolitiske eksperter via Twitter, at de nu havde modtaget advarslen fra Google.

Journalisterne på Berlingske Media benytter sammen med resten af mediehusets ansatte Google Apps platformen. Virksomhedens ansatte har ifølge Morten Viktor ikke modtaget Googles advarsler.

"Men det er selvfølgeligt noget, vi holder øje med. For der kan jo ligge personfølsomme data i vores mail system," siger Morten Viktor.

Google vil ikke afsløre detaljerne

Google vil ikke oplyse, hvilke lande angrebene helt præcist stammer fra, men oplyser dog at angrebene kan spores tilbage til Mellemøsten. Det meddeler Mike Wiacek fra Googles Information Security Team til The New York Times.

Oplysningerne bakkes op af Googles vice direktør, Eric Grosse, der i juni udtalte sig i et blogindlæg om angrebene.

"Vi kan ikke gå i detaljer uden at give oplysninger væk, der vil kunne udnyttes af angriberne. Men vores detaljerede analyser såvel som de indrapporterede brugeroplysninger tyder stærkt på, at angrebene stammer fra grupper, der er statsstøttede," udtaler Googles vice direktør, Eric Grosse, i blogindlægget.

Google anbefaler sikkerhedstiltag

Hvis du ser beskeden i Gmail, er det ikke ensbetydende med, at kontoen er blevet kompromitteret. Det betyder, at Google mistænker, at netop din konto er under angreb.

Google anbefaler i blogindlægget, at du straks laver en nyt unik adgangskode, og samtidig slår 2-trins verifikation til som en yderligere sikkerhedsforanstaltning.

Læs også:
Danmark skal have angrebs-cyberhær

USA: Derfor er cyberangreb en kæmpetrussel

Sådan gør du din Google-konto mere sikker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere