Artikel top billede

Sådan gør du din Google-konto mere sikker

Se her, hvordan du let sikrer dig endnu bedre mod, at uvedkommende får adgang til din Google-konto.

Læs også:
Sådan sikrer du din identitet på Facebook

Sådan beskytter du din familie mod it-svindlere

Hackerne har bestemt ikke ligget på den lade side denne sommer.

Store webtjenester som DropboxLinkedIn og Yahoo er blevet taget med bukserne nede, og flere brugeres mailadresser og kodeord er blevet lækket som følge af angrebene.

Det er måske netop sommerens store password-læk, der har fået Google til at forbedre sine sikkerhedsprocedurer for at undgå misbrug af brugernes konti.

To-faktor-løsning

Du kan selv bestemme, om du vil benytte dig af den nye sikkerhedsprocedure, så det bliver sværere for ubudne gæster at nulstille brugerens kodeord.

Tiltaget er i sig selv ikke helt nyt, for Google har ligesom Facebook i længere tid tilbudt en to-faktor-løsning via sms, som minder en del om NemID og det meget omdiskuterede pap-nøgekort.

Netop et nøglekort i stil med NemID-papkortet er en af de foranstaltninger, som Google er kommet op med, så du ikke er afhængig af din mobiltelefon.

Det kan for eksempel være enormt praktisk, hvis du ikke har mobildækning og derfor ikke kan modtage en bekræftelses-sms, eller endnu værre: hvis du mister mobilen.

Papkortet indeholder 10 koder, som hver især kun kan benyttes én gang.


Mister du kortet, kan du generere nogle nye koder via din Google-konto, og i modsætning til NemID-nøglekortet behøver du ikke vente på, at et nyt dumper ind ad brevsprækken. Du kan udskrive det selv via din Google-konto. 

Du behøver dog ikke rende rundt med lommen fuld af papkort. Har du flere Google-konti, kan det hurtigt blive uoverskueligt.

Sådan bruger du smartphonen som nøglekort

Som alternativ til papkortet med nøglekoder til Googles tjenester har søgegiganten udviklet en app med samme funktion din iOS- eller Android-enhed.

App'en Google Authenticator virker præcis som det fysiske nøglekort, men her har du til gengæld mulighed for at administrere flere konti på samme tid, og på den måde slipper du uden om at skulle rode rundt med flere forskellige nøglekort.

For at kunne bruge app'en eller nøglekortet, skal du slå totrinsbekræftelse, som Google kalder sin to-faktor-løsning, til i indstillingerne for din Google-konto.

Når det er gjort, vil du modtage en mail fra Google om, at du har aktiveret totrinsbekræftelsen.

Nu har du mulighed for at vælge, om du også skal kunne bruge nøglekortet af papir eller smartphone-app'en til at bekræfte din identitet, når du logger på en specifik Google-tjeneste.

App'en er supernem at sætte op. 

Når du har installeret app'en og aktiveret totrinsbekræftelsen på din Google-konto, får du en QR-kode frem på skærmen, som du kan scanne via app'en på din telefon.

Herefter er telefonen indstillet til at være et alternativ til dit Google-nøglekort af papir, og din Google-konto vil fremgå på oversigten, som her i app'en til iOS. 

Du kan sætte flere Google-konti op i app'en, og du kan vælge, hvorvidt koderne skal ændre sig over tid, eller om de skal være tællebaserede.

Når du logger ind på en af Googles tjenester ved hjælp af totrinsbekræftelsen, kan du vælge, om du vil huske computeren. Så behøver du ikke at angive en ny to-faktor-kode for at logge ind på den pågældende computer i de følgende 30 dage.

Læs også:
Sådan sikrer du din identitet på Facebook

Sådan beskytter du din familie mod it-svindlere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere