Artikel top billede

Sådan gør du din Google-konto mere sikker

Se her, hvordan du let sikrer dig endnu bedre mod, at uvedkommende får adgang til din Google-konto.

Læs også:
Sådan sikrer du din identitet på Facebook

Sådan beskytter du din familie mod it-svindlere

Hackerne har bestemt ikke ligget på den lade side denne sommer.

Store webtjenester som DropboxLinkedIn og Yahoo er blevet taget med bukserne nede, og flere brugeres mailadresser og kodeord er blevet lækket som følge af angrebene.

Det er måske netop sommerens store password-læk, der har fået Google til at forbedre sine sikkerhedsprocedurer for at undgå misbrug af brugernes konti.

To-faktor-løsning

Du kan selv bestemme, om du vil benytte dig af den nye sikkerhedsprocedure, så det bliver sværere for ubudne gæster at nulstille brugerens kodeord.

Tiltaget er i sig selv ikke helt nyt, for Google har ligesom Facebook i længere tid tilbudt en to-faktor-løsning via sms, som minder en del om NemID og det meget omdiskuterede pap-nøgekort.

Netop et nøglekort i stil med NemID-papkortet er en af de foranstaltninger, som Google er kommet op med, så du ikke er afhængig af din mobiltelefon.

Det kan for eksempel være enormt praktisk, hvis du ikke har mobildækning og derfor ikke kan modtage en bekræftelses-sms, eller endnu værre: hvis du mister mobilen.

Papkortet indeholder 10 koder, som hver især kun kan benyttes én gang.


Mister du kortet, kan du generere nogle nye koder via din Google-konto, og i modsætning til NemID-nøglekortet behøver du ikke vente på, at et nyt dumper ind ad brevsprækken. Du kan udskrive det selv via din Google-konto. 

Du behøver dog ikke rende rundt med lommen fuld af papkort. Har du flere Google-konti, kan det hurtigt blive uoverskueligt.

Sådan bruger du smartphonen som nøglekort

Som alternativ til papkortet med nøglekoder til Googles tjenester har søgegiganten udviklet en app med samme funktion din iOS- eller Android-enhed.

App'en Google Authenticator virker præcis som det fysiske nøglekort, men her har du til gengæld mulighed for at administrere flere konti på samme tid, og på den måde slipper du uden om at skulle rode rundt med flere forskellige nøglekort.

For at kunne bruge app'en eller nøglekortet, skal du slå totrinsbekræftelse, som Google kalder sin to-faktor-løsning, til i indstillingerne for din Google-konto.

Når det er gjort, vil du modtage en mail fra Google om, at du har aktiveret totrinsbekræftelsen.

Nu har du mulighed for at vælge, om du også skal kunne bruge nøglekortet af papir eller smartphone-app'en til at bekræfte din identitet, når du logger på en specifik Google-tjeneste.

App'en er supernem at sætte op. 

Når du har installeret app'en og aktiveret totrinsbekræftelsen på din Google-konto, får du en QR-kode frem på skærmen, som du kan scanne via app'en på din telefon.

Herefter er telefonen indstillet til at være et alternativ til dit Google-nøglekort af papir, og din Google-konto vil fremgå på oversigten, som her i app'en til iOS. 

Du kan sætte flere Google-konti op i app'en, og du kan vælge, hvorvidt koderne skal ændre sig over tid, eller om de skal være tællebaserede.

Når du logger ind på en af Googles tjenester ved hjælp af totrinsbekræftelsen, kan du vælge, om du vil huske computeren. Så behøver du ikke at angive en ny to-faktor-kode for at logge ind på den pågældende computer i de følgende 30 dage.

Læs også:
Sådan sikrer du din identitet på Facebook

Sådan beskytter du din familie mod it-svindlere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere