Artikel top billede

USA: Derfor er cyberangreb en kæmpetrussel

Cyberangreb bliver snart den største trussel mod USA's sikkerhed. Se her, hvordan USA frygter, at hackerne vil gribe angrebene an.

Computerworld News Service: Cheferne for henholdsvis USA's forsvarsministerium og forbundspolitiet FBI giver begge udtryk for bekymring over det stigende antal cyberangreb.

Den øverste chef for FBI, Robert Mueller, siger, at selvom terrorisme stadig er FBI's topprioritet, så "forventer vi, at cybertruslen i en ikke alt for fjern fremtid vil udgøre den største trussel mod vores land."

Han fortæller, at statssponsorerede hackere er tålmodige og beregnende.

De har tid, penge og ressourcer til at bore sig ind og så bare vente.
De kan komme og gå, rekognoscere og stjæle små bidder af tilsyneladende harmløs information, som dog samlet set kan være af stor værdi.

Langt højere niveau

"Man kan opdage et enkelt brud på datasikkerheden, for derefter at finde ud af at den virkelige skade allerede er sket på et langt højere niveau," siger han.

"Til forskel fra statssponsorerede indtrængende søger hackere med økonomiske motiver ikke information for at opnå politisk magt - de søger information, de kan sælge til højestbydende. Disse tidligere isolerede hackere er nu gået sammen i kriminelle syndikater. Organiseret kriminalitet giver på nettet et højere afkast med en lavere risiko for at blive identificeret og retsforfulgt."

Robert Mueller advarer mod, at hackere til forskel fra den traditionelle organiserede kriminalitet muligvis aldrig hinanden.

"Men de besidder specialiserede kompetencer, der er stor efterspørgsel på. De udnytter sårbarheder i rutinerne. De arbejder hurtigt, laver deres penge og forsvinder igen. Ingen virksomhed er immun, hverken Fortune 500-selskabet eller den lille lokalforretning," advarer han.

Stigende mængde

Samtidig fortæller USA's forsvarsminister, Leon Panetta, ved en konference på University of Louisville:

"Vi oplever hver dag bogstaveligt talt hundreder eller tusinder af angreb mod forskellige organer og ministerier. Der er tydeligvis en stigende mængde teknologi og en stigende ekspertise inden for cyber-krigsførelse,"

Efter hans vurdering er faren, at det er muligt via cyberangreb praktisk talt at lamme nationen.

"De kan lægge elnettet ned, ramme vores statslige systemer, ramme Wall Street og vores finansielle systemer og helt bogstaveligt at lamme landet," advarer Panetta.

USA har brug for at kunne forsvare sig mod den slags angreb, men også at udvikle efterretningsmæssig kapacitet til at vide, hvornår disse eventuelle angreb kommer, hævder USA's forsvarsminister.

"Så min store bekymring kommer af, at vide at disse ting er mulige men samtidig føle, at vi ikke har taget alle de nødvendige skridt for at kunne beskytte vores land," siger Panetta.

Mueller mener, at FBI for brug for at tage erfaringerne fra kampen mod terrorisme og bruge dem i forhold til datakriminalitet.

"Vi er ved at skabe en struktur, hvor en cyberagent i San Francisco kan samarbejde i et virtuelt miljø med en agent i Texas, en analytiker i Virginia og en kriminaltekniker i New York i efterforskningen af en computerindtrængning, der er gennemført fra Østeuropa."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere