Artikel top billede

Amazon tjener ingen penge på Kindle

Amazon lancerer nu sin Kindle Paperwhite i Europa. Samtidig erkender firmachef Jeff Bezos, at man ikke tjener penge på salget af Kindle.

Den seneste generation af Amazons e-læser, Kindle Paperwhite, kommer til salg i Europa fra den 25. oktober. Det falder sammen med lanceringen af Kindle Fire HD tablet-pc'en. Hos Amazon i Tyskland og Storbritannien kan man nu forudbestille Kindle Paperwhite, men desværre er det indtil videre ikke muligt at få den leveret til Danmark.

Amazon-chef Jeff Bezos erkender i et interview med BBC, at man ikke tjener penge på salget af Kindle.

"Vi sælger vores hardware til kostprisen, så der er et break-even på hardwaren," siger Bezos.

Det står i skarp kontrast til Apple, som tjener stort på salget af sine tablet-pc'er og smartphones. Men Amazon har en anden forretningsmodel, hvor pengene skal tjenes på salget af e-bøger, film, musik og andet indhold.

"Vi vil tjene penge, når folk bruger vores enheder, ikke når de anskaffer vores enheder," som han udtrykker det.

Bezos fortæller, at Kindle-ejere læser fire gange mere, end de gjorde, inden de købte e-læseren, og det er ikke kun e-bøger - de køber også stadig trykte bøger.

"Indtil nu har det været sådan, at personer, som anskaffer en Kindle, derefter ikke kun køber flere digitale bøger, men også flere trykte bøger. Det er ikke et enten-eller," siger Bezos til nyhedsbureauet dpa.

Fra slutningen af oktober kan Amazon Prime-medlemmer låne gratis e-bøger fra et bibliotek med 200.000 titler, som så kan overføres til alle Kindle-enheder. Det koster omkring 500 kroner om året at blive medlem af Prime, som også giver hurtigere og billigere levering af Amazon-varer.

Der er ingen tidsbegrænsning på udlånet fra Kindle Owner's Lending Library, men det er kun muligt at låne én e-bog af gangen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere