Artikel top billede

Nu vil teleselskaberne levere hvad du betaler for

Internetleverandører har givet håndslag på "ærlig" markedsføring. Men det er stadig lovligt at reklamere med "op til"-hastigheder.

Du kan langt fra være sikker på at få præcis den internethastighed, som du betaler for. Og teleselskaberne har historisk ikke været gode til at oplyse om den reelle hastighed hos brugerne.

Men det bliver der rettet op på nu.

Forbrugerombudsmanden har nu indgået aftale med tele- og energibranchen, der lover at give en mere præcis varedeklaration på bredbånd.

Det betyder, at de reelle hastigheder på bredbånd skal stå klart og tydeligt i teleselskabernes markedsføring. Mere konkret er det ikke længere tilladt at markedsføre hastigheder, som det er umuligt at opnå.

Selskaberne må gerne blive ved med at lave deres "elastiske" prisskilte, hvor hastigheder kaldes "op til". For eksempel "Op til 10 Mbit/s", men kun hvis minimumshastigheden optræder klart i markedsføringen.

Brancheaftalen træder i kraft 1. marts 2013.

Mere klarhed - mere konkurrence

De nye regler gælder både for på mobilnet, trådløse net og via faste forbindelser som fiber, kobber og coax.

Parterne håber, at den nye og mere ærlige markedsføring kan give forbrugerne et bedre overblik i markedet - og rokke ved telebranchens dårlige ry efter mange år med markedsføring, der ikke stemmer helt overens med det faktiske produkt.

I de efterhånden langstrakte forhandlinger har især fiberbranchen presset på, fordi fiber-leverandørerne har lettere ved at garantere sine hastigheder. Derfor har uklarheden i markedet, ifølge fiberbranchen, betydet en unfair konkurrence mellem fiber-teknologien og de traditionelle bredbåndsleverandører.

Derfor glæder fiberleverandørerne sig over brancheaftalen, som ifølge dem vil give en øget konkurrence til gavn for forbrugerne.

"Den nye brancheaftale baner vej for øget konkurrence på kvalitet, hvor energiselskaberne allerede står stærkt med deres hastighedsgaranti på fibernet. Forbrugerne får nu meget nemmere ved at gennemskue, hvor mange megabit, de egentlig får for pengene," udtaler Jan Bach Jensen, formand for energiselskabernes fiberalliance i Dansk Energi og salgs- og marketingdirektør i EnergiMidt.

Forbrugerombudsmanden har lavet aftalen med Forbrugerrådet, Telekommunikationsindustrien, Dansk Industri (ITEK) og Dansk Energi. Tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn truede i år med indgreb, hvis der ikke kunne findes en frivillig ordning i branchen.

Brancheaftalen ligger i sin fulde længde hos Forbrugerombudsmanden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere