Artikel top billede

Musiktjeneste bliver gratis i Danmark

WiMP vil skabe betalingsvillighed gennem åbenhed. Lyt til millioner af sange gratis.

Opdateret: Musiktjenesten WiMP lancerer i dag en redesignet afspiller med mange nye funktioner - men mest iøjnefaldende er det, at tjenesten bliver gratis at bruge i Danmark.

Danmark bliver testområde for en ny gratis basis-tjeneste, som det norsk-ejede firma afprøver.

Til dato har den fulde adgang til WiMP på web, mobil og for eksempel musikanlæg som Sonos kostet 99 kroner. Kan man nøjes med at lytte til musikken på nettet, koster det 49 kroner. Nu bliver en helt basal grundmodel gratis.

"Det er et produkt, der skal introducere folk til WiMP. Så de har gratis adgang til alle funktioner i computerversionen af WiMP," siger talsmand for WiMP Danmark Thor Martin Jensen.

"Det handler om, at vi bliver nødt til at skabe en betalingsvillighed, før vi laver betalingsmur," forklarer Thor Martin Jensen.

Med disse forbehold

Man kan forblive gratis-kunde, så længe man lyster.

Men skal være opmærksom på tre områder, hvor gratis- og betalingsversionen adskiller sig fra hinanden.

Der vil snart komme en kvalitetsforskel i lyden mellem de to tjenester. Der vil også blive indført et loft for, hvor mange sange man kan høre som gratist - som man kender det fra Spotifys gratismodel.
Og så bliver der små afbrydelser mellem numrene.

"Der kommer ikke reklamer, men der vil være tale om afbrydelser, hvor vi fortæller om ting knyttet til WiMP-poduktet. Det vil ikke blive reklamer for vaskepulver, men korte beskeder, hvor vi for eksempel oplyser om nogle redaktionelle tiltag, nye udgivelser eller kommentarspors-lister. Altsammen inden for musikuniverset," forsikrer Thor Martin Jensen.

Den åbne adgang til 18 millioner musiknumre skal stadig fungere som lokkemad, der skal gøre brugerne så glade for tjenesten, at de vælger at betale for den fulde pakke.

"Danmark er det første marked, hvor vi tester det. Det hænger sammen med, at Danmark har en størrelse, der gør det muligt at teste. Så vi håber, det bliver en succes, vi kan rulle ud andre steder".

WiMP er også til stede i Sverige, Norge, Tyskland og åbner snart i Polen.

Mange nye funktioner

Den nye version af WiMP har flere nye funktioner. 

En af de nye funktioner er WiMPradio, hvor man kan starte en "radio" inden for en genre, hvis man ikke ved, hvad man vil lytte til. Funktionen minder om den amerikanske Pandora og den nyligt lancerede Radio Play.

En anden nyhed i WiMPs mobile app er muligheden for at bruge app'en som "detektiv" til at finde navnet på den sang, der spiller i radioen. En funktion kendt fra Shazam og Soundhound.

En anden nyhed er en integration med eksterne medier. For eksempel Politiken. Her vil læserne straks kunne lytte til den musik, der omtales, via embeddede WiMP-afspillere på Politikens hjemmeside. Se et eksempel her. Senere tilføjes flere partnerskaber.


Artiklen er opdateret med oplysninger om forbehold i gratisversionen. Blandt andet at der kommer loft på antal gratis afspilninger. Og forskel i lydkvaliteten mellem betalt og gratis adgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere