Artikel top billede

Nu kan Instagram sælge dine billeder

Den populære fototjeneste Instagram har fundet en ny indtægtskilde. Fra den 16. januar kan Instagram sælge brugernes billeder - uden at spørge om lov.

Det Facebook-ejede Instagram fortæller nu, at man har retten til at sælge brugernes billeder uden at betale dem eller spørge om tilladelse først. Det kan blive en stor indtægtskilde for fototjenesten, som har mere end 100 millioner brugere. Det er ikke muligt at forhindre, at ens billeder på Instagram bliver solgt. Den eneste mulighed er at slette sin Instagram-konto inden deadline den 16. januar.

Instagram blev solgt til Facebook i foråret 2012 for omkring fem milliarder kroner, selv om firmaet manglede en fungerende forretningsmodel. Det ser ud til, at Facebook nu har fundet ud af, hvordan man skal tjene penge på fototjenesten.

De nye vilkår, der træder i kraft til januar, betyder, at Instagram overtager de permanente rettigheder til at sælge alle offentlige Instagram-billeder til tredjeparter. Det kan gøre tjenesten til verdens største fotobureau.

Det betyder også, at brugernes Instagram-billeder kan blive brugt i annoncer eller reklame-kampagner.

"Instagram er det nye iStockPhoto, bortset fra at de ikke behøver betale dig noget som helst for at bruge dine billeder," skriver en Twitter-bruger ifølge CNET.

Et hotel kunne eksempelvis købe rettighederne til at bruge Instagram-billeder af hotellet på sin egen hjemmeside eller i sit reklame-materiale - uden at Instagram-brugeren, som tog billedet, får betaling for det.

Det ser også ud til, at billeder, som er uploadet efter den 16. januar, fortsat kan sælges, også selv om brugeren sletter sin konto efterfølgende.

I de nye vilkår hedder det blandt andet (her gengivet på originalsproget), at "a business or other entity may pay us to display your... photos... in connection with paid or sponsored content or promotions, without any compensation to you."

Hos Google har man en noget mere restriktiv politik, som ikke tillader selskabet at sælge billeder, der er uploadet til Google+ eller Picasa. Det samme gælder for foto-tjenesten Flickr, der tilhører Yahoo.

Facebook og Instagram har indtil videre ikke selv kommenteret, om man faktisk har tænkt sig at benytte muligheden for at sælge brugernes billeder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere