Artikel top billede

Derfor vinder Microsofts Office 365 over IBM og Google

ComputerViews: Office 365 har vist sig at være netop den cloud-menu, flest private og offentlige it-chefer har appetit på. Men konkurrenterne lurer på Microsofts fede guldkalv.

Læs også:

CIO i Grundfos vælger Office 365 til 13.000 ansatte

Sådan sparer Svendborg kassen med cloud-mails

Test: Sådan fungerer IBM's sociale cloud-kontorpakke

ComputerViews: Armbevægelserne var store allerede fra begyndelse.

På ægte amerikansk manér blev der ikke sparet på de flotte ord, da Office 365 blev lanceret i juni 2011.

"Office 365 er kulminationen på mere end tyve års erfaringer med at levere verdensklasses produktivitets-løsninger til mennesker og virksomheder i alle størrelser," lød det blandt andet fra Microsoft.

Ambitionerne med Office 365 har i det store hele vist sig realiserbare for softwaregiganten.

Det at kunne få e-mail og kalender leveret fra skyen sammen med Office-applikationerne, SharePoint og Lync har vist sig at være præcis det, mange it-chefer gik og sukkede efter.

Det er ikke mindst cloud-mailen, der får mange virksomheder til at overveje Office 365, hvorefter de andre tjenester også kobles på.

Office 365 afregnes, som de konkurrerende løsninger, per bruger per måned/år.

Blandt de store kunder her i landet finder man i dag blandt andre ISS, B&O, SuperGros, Fredericia Kommune, A.P. Møller - Mærsk, Dong Energy, Coloplast og Konica Minolta.

I det seneste uger har vi blandt andet talt med CIO'erne i Svendborg Kommune og Grundfos om deres overvejelser i forhold til valg af Office 365. 

Microsofts trumfer

Microsoft har flere fordele i forhold til konkurrenterne Google og IBM her i Danmark.

Dels har mange danske virksomheder i forvejen Exchange enten lokalt eller som en hostet løsning, dels er den udbredte brug af produkter som Office og Sharepoint med til at gøre Office 365 til det naturlige valg hos mange it-chefer.

Samtidig kan Microsoft som det eneste af de tre selskaber levere en løsning, hvor man kan arbejde med personoplysninger i skyen, blandt andet fordi data som udgangspunkt holdes inden for EU's grænser.

Den trumf kan Microsoft dog hurtigt miste, da der ikke mindst i forhold til Google-løsningen arbejdes på en såkaldt databehandleraftale, der gør det muligt, at eksempelvis en dansk kommune kan anvende Google Apps til personoplysninger.

Lotus Notes den store taber

Samtidig med, at Microsoft har introduceret Office 365, har IBM's Lotus Notes for alvor oplevet et stort frafald af kunder.

De er smuttet til Microsoft, om det så er i form om en traditionel Exchange-løsning eller cloud-modellen.

Ifølge IDC havde Microsoft i 2008 en omsætnings-markedsandel på e-mail-markedet i Danmark på 48 procent, mens IBM lå på 36 procent.

I 2011 nåede Microsoft op på en markedsandel på 58 procent, mens IBM var faldet til 28 procent.

Følger man nyhedsstrømmen på eksempelvis computerworld.dk, er der ofte historier om virksomheder, der skifter til Microsoft fra IBM - men sjældent historier, hvor det modsatte er tilfældet. 

Microsoft er ikke alene

Gartner har tidligere vurderet, at cloud e-mail, der i 2011 blot udgjorde tre-fire procent af det generelle e-mail-marked, vil udgøre omring 20 procent i 2016 og 55 procent i 2020.

Derfor er det heller ikke overraskende, at ikke bare Microsoft, men i høj grad også Google og senest IBM forsøger at kapre kunderne på den front.

Herhjemme har Google har blandt andet vundet Berlingske-koncernen og Davidsen Tømmerhandel som cloud-kunder.

Chefanalytiker Anders Elbak fra IDC har dog tidligere vurderet, at Microsoft også inden for de rene cloud e-mail-løsninger er klart dominerende.

Blandt de danske it-chefer, der vælger cloud, er det oftest Microsoft, der er vinderen.

Microsoft har med Office 365 skabt en gylden opskrift.

Den største trussel er formentlig ikke konkurrenternes cloud-løsninger, men derimod Microsofts egen Exchange/Outlook og Office-produkterne i det traditionelle setup.

Læs også:

CIO i Grundfos vælger Office 365 til 13.000 ansatte

Sådan sparer Svendborg kassen med cloud-mails

Test: Sådan fungerer IBM's sociale cloud-kontorpakke




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere