Artikel top billede

Hostingforhandler køber to konkurrenter

Dagene er snart talte for de mindre udbydere, siger hosting-direktør, der netop er blevet opkøbt af en større konkurrent.

Kundernes stigende krav og behov for store investeringer gør det svært at være en lille spiller på hostingmarkedet. Den udvikling har selskabet bag de to hostingbrands Webglobe og ServerHosting nu taget konsekvensen af og har solgt firmaet til Zitcom i Skanderborg, som blandt andet står bag Wannafind.

Direktør Pelle Martin Smidt fra Zitcom siger, at stigende krav til sikkerhed, certificeringer og tekniske kompetencer gør det stadigt sværere at matche efterspørgslen i markedet.

"De to brands har været begrænset af deres størrelse, og det har gjort det svært for dem at møde kundernes ønsker. Med opkøbet får de adgang til en bredere produktpalette. ServerHosting og WebGlobe har over de seneste par år fået skabt sig et godt navn i branchen, og selskabet har vist flotte økonomiske resultater. Alle aktiviteter i selskabet ligner på den ene eller anden måde dem, vi udbyder i Zitcom, og derfor er vi et godt match," siger Pelle Martin Smidt.

Hos WebGlobe siger direktør Thomas Bonde, at mange hostingudbydere står ved en skillevej, hvor man skal vælge mellem at kaste sig ud i store investeringer eller at blive en del af en større butik.

"Dagene for traditionelle dedikerede serverløsninger, som vores forretning er baseret på, er snart talte," siger Thomas Bonde, som glæder sig til at blive en del af Zitcom, hvor WebGlobe og ServerHosting fortsætter som selvstændige brands.

Med sig i bagagen har WebGlobe og ServerHosting omkring 3000 kunder og en årlig omsætning på omkring fem millioner, som skal lægges oven i Zitcoms cirka 65 millioner kroner.

En stor del af Zitcoms forretning er baseret på salg gennem partnere, som selskabet ifølge Pelle Martin Smidt i dag har cirka 1.000 af.

"Vores partnere spænder fra it-forhandlere, webbureauer og mindre konsulenthuse, der laver back up-løsninger. Det kan også være den lokale it-forretning, som tidligere har leveret hardware, men som nu er gået over til at sælge hostede services, hvor vi så er leverandøren bagved," siger Pelle Martin Smidt.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere