Microsoft vil forhindre røde minister-ører

Microsoft har udviklet et værktøj, som kan fjerne afslørende oplysninger fra Office-dokumenter. Blot få museklik fra Office-kyndige journalister gav i januar røde ører i Statsministeriet, da det kom frem, at dokumentet med statsministerens nytårstale var oprettet af en medarbejder i Dansk Industri.

Annonce:
Annonce:
Microsoft har udviklet et lille værktøj til Microsoft Office XP og 2003 som kan fjerne de skjulte informationer i et Office-dokument inden offentliggørelsen.

At et Word-dokument indeholder mere end øjet umiddelbart kan skue, måtte statsminister Anders Fogh Rasmussen sande i forbindelse med sin nytårstale i år.

Talen blev udsendt til pressen som et Word-dokument. Men et Word-dokument indeholder en historik-funktion, som er beregnet til at lette arbejdsgangen, når flere personer arbejder på det samme dokument.

Problemet er, at denne historik også kan afsløre, hvem der har ændret i dokumentet og ikke mindst, hvad de har ændret.

Det gav røde ører i Statsministeriet, da journalister med få museklik kunne læse, at det originale dokument var oprettet af erhvervsjuridisk chef i Dansk Industri, Christopher Arzrouni.

Statsministerens nytårstale i år var ikke det første eksempel på, at et Word-dokument afslørede mere, end afsenderen ønskede.

En tilsvarende svipser skete i forbindelse med statsministerens åbningstale til Folketinget i oktober 2002. Dengang kunne læserne fremhæve de ændringer, som var blevet foretaget i talen, inden den blev offentliggjort.

Efter det to gange er gået galt, har Statsministeriet valgt at udsende pressemeddelelser som pdf-dokumenter i stedet.

Statsministeren er ikke den eneste, hvor et Word-dokument har sladret. Da Microsoft købte danske Navision, udsendte Microsoft selv pressemeddelelsen som et Word-dokument, hvor ændringerne kunne læses af modtagerne.

Det kan Microsoft, statsministeren og andre nu undgå med det lille værktøj Hidden Data Removal Tool fra Microsoft. Værktøjet kan fjerne alle metaoplysningerne fra et dokument, inden det offentliggøres.

Dermed kan dokumentet stadig udsendes som et Word-dokument, hvis man ønsker det, men uden de oplysninger, man ikke ønsker, at modtagerne skal se.


Relevant link

Microsoft Hidden Data Removal ToolAnnonceindlæg fra

Bliv mere effektiv med Danmarks bedste mobile netværk fra Telenor

Telenors erhvervskunder får ikke blot to års gratis adgang til Microsoft fremragende Office 365-tjeneste - men kommer automatisk på Danmarks førende mobile datanetværk. Det demonstrerer omfattende målinger fra Teknologisk Institut sort på hvidt.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
IT-JOB


Network Architect
ECCO Sko A/S


Se flere it-job hos

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

I dette white paper kan du læse om Software AG's unikke tilgang til Intelligent Business...

I dette white paper kan du læse om de centrale egenskaber ved intelligente forretningsprocesser,...

 
Kommende events
CIO Executive Update
CIO Executive Update er kombinationen af oplæg fra en international top-CIO og muligheden for at netværke med andre CIOs og it-direktører gennem flere round tables om aktuelle emner.


Microsoft Office 365
Det cloud-baserede Office 365 er et af de mest succesfulde produkter fra Microsoft i de seneste år. Vi har allieret os med eksperter og cases, som kan give dig en konkret og koncentreret introduktion til det alsidige værktøj. Så tilbring en formiddag i selskab med Office 365 og se hvorfor produktet er så populært ? og hvordan it-afdelingen og brugerne høster fordelene i Office 365.


Hvordan finder og fastholder du de bedste it-medarbejdere?
Hvordan skal du tiltrække de bedste it-kandidater i fremtiden? Og hvilke kompetencer kommer virksomhederne fremover til at efterspørge?Log ind
x
E-mail
Kodeord