Artikel top billede

IBM: Disse ting skal sikre mainframens fremtid

IBM overvejer at indbygge nye muligheder i mainframe-computeren, som kan blive helt centrale for det oldgamle systems fremtid.

IBM arbejder på at indbygge muligheden for at håndtere mobile og sociale workloads i mainframen.

Det sker i et forsøg på at sikre, at mainframen også i fremtiden vil være relevant og pengene værd for brugerne, der løbende må forholde sig til, at markedet bugner med langt billigere løsninger end den dyre mainframe.

IBM har således planer om at gøre det langt nemmere for mainframe-brugerne at afvikle mobile og sociale applikationer på mainframe-computeren.

"Vi ser en trend i markedet, som vi ikke direkte har indarbejdet i z (System z mainframe) endnu, og det er mobil-social platformen," siger Doug Balog, chef for IBM's System z mainframe-forretning til Computerworld News Service.

Høj sikkerhed

Mainframe-computerne bliver i primært anvendt i finans- og teleindustrien af virksomheder, der er villige til at betale mere for at få maksimal sikkerhed og oppetid.

Disse store virksomheder anvender imidlertid som regel andre platforme, når det gælder mobile- og sociale applikationer, som vinder mere og mere frem.

Doug Balog peger på, at mange banker der gerne vil tilbyde sine kunder en bank-app til mobilen, vil foretrække at bygge den på mainframens høje sikkerheds-niveau.

Han siger til Computerworld News Service, at han mener, at 'social' og 'mobil' er to sider af samme sag.

"Vi arbejder stadig på at regne ud, hvor social og mobil kan mødes på z. Vi har stadig en del arbejde at gøre," siger han.

En mulighed er ifølge ham at indbygge mere af IBM's Websphere applikations server-software ind i z-systemerne.

"Websphere kører jo i forvejen på mainframen, når det gælder transaktions-processer. Men en større dele af platformen bør nok køre her," siger han.

En anden mulighed er at gøre det muligt for kunder at porte eksisterende mobile og sociale apps via mainframen.

Ifølge Doug Balog har IBM landet 180 nye mainframe-kunder i de seneste to år. Langt størstedelen af de nye kunder er fra Kina, hvor den kraftigt vækst i middelklassen betyder, at flere og flere kinesere anvender banker og telekommunikation, hvilket øger behovet for computerkraft.

Død forudsagt masser af gange

De store og dyre mainframe-computeres død er blevet forudsagt masser af gange, men endnu lever mainframen i bedste velgående.

Du kan læse om den gamle øgles måske kommende død her.. Og du kan læse om, at virksomheder i høj grad mangler kyndige mainframe-folk her.

Centralt er det, at IBM løbende har sørget for at indbygge nye funktioner og på at modernisere de store computere.

IBM har eksempelvis indbygget særlige chip til at afvikle workloads baseret på Java og Linux, ligesom brugerne har fået mulighed for at håndtere Power og x86-servere fra deres mainframe-konsoller.

Læs også:

Her er IBM's nye og vilde mainframe.

Efter 45 år: Mainframen droppes på oldgammelt dansk it-system.

Virksomheder desperate: Mangler mainframe-folk.

Nye muligheder: IBM understøtter Windows på mainframes.

IBM åbner for rivaler på mainframe-markedet

Kan du score millioner på at droppe din mainframe.?

Mainframe: Døende øgle på livsforlængende medicin?.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere