Artikel top billede

Vestager efter nederlag: E-valg kommer en dag

Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er "dybt forundret" over Venstres nej til forsøg med e-valg. Men det kommer en dag, spår hun. Se her hvorfor.

Læs også: Venstre siger nej til e-valg - regeringsforslag falder

Efter nej til e-valg: "V er Danmarks mest vattede parti"

Venstre har i dag meldt ud, at partiet vil stemme nej til et lovforslag om forsøg med e-valg.

Det kommer bag på indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

"Jeg er dybt forundret over, at Venstre nu meddeler, at de ikke vil stemme for forsøg med e-valg. Partiet har ellers tidligere været positiv," udtaler hun i en skriftlig kommentar til Computerworld.

Meldingen fra Venstre betyder, at der ikke er flertal i folketinget for at lave forsøg med e-valg nu, erkender hun.

"Det synes jeg er ærgerligt," udtaler Margrethe Vestager.

E-valg kan forny og udvikle demokrati

Forsøg med e-valg kan ifølge ministeren "teste muligheden for at mange tusinde vælgere med handicap kan stemme i hemmelighed - ligesom andre".

"Det er en rettighed, som det store flertal kan tage helt for givet. Jeg synes, at det er en vigtig rettighed som borger og vælger, at jeg kan sætte mit kryds uden andre ser, hvad jeg stemmer på."

"Den rettighed vil jeg brede ud til så mange vælgere som overhovedet muligt," udtaler hun i meddelelsen.

Men det vil Venstre ikke være med til, ifølge indenrigsministeren.

"E-valg kan være med til at forny og udvikle vores demokrati på en helt oplagt måde - men det kan jeg altså forstå, Venstre ikke vil være med til."

"Også selv om det er muligt at lave e-valg på en måde, hvor vi ikke går på kompromis med sikkerheden om valgresultatet."

"Det bliver så ikke i denne omgang, vi får prøvet e-valg i Danmark - men jeg er overbevist om, det sker en dag," slutter hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere