Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC ramt af kæmpe-nedbrud - 100.000 kunder nede

TDC's IP-trafik er ramt i hele Norden, hvor omkring 100.000 kunder har mistet forbindelsen.

Telegiganten TDC er lige over middag onsdag gået gevaldigt i knæ på sine bredbåndsforbindelser forskellige steder i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

En softwarefejl har været skyld i, at der er routingproblemer flere steder i de berørte nordiske lande.

TDC kan på nuværende tidspunkt ikke se noget klart mønster i den berørte IP-trafik.

"Vi kan derfor heller ikke sige noget om, hvorvidt specifikke geografiske områder er ramt," lyder det fra Povl Damstedt Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver ved TDC Erhverv.

TDC kan heller ikke sige noget, hvorvidt det drejer sig om erhvervs- eller privatkunder.

Så mens TDC tirsdaghavde et mindre lokalt nedbrud omkring Nordsjælland, er dette nedbrud af en helt anden kaliber.

"Dette er et af de helt store (nedbrud, red.), og vi vurderer på nuværende tidspunkt, at omkring 100.000 kunder i hele Norden er ramt af dette nedbrud," siger Povl Damstedt Rasmussen. 

Ukendt fejlretning

Han fortæller, at fejlen blev identificeret klokken 13:14, hvorefter TDC har kastet alle ressourcer ind på at få bugt med software-fejlen, som telegiganten endnu ikke kan oplyse nogen detaljer om.

Ligeledes kan TDC heller ikke fortælle noget om, hvornår selskabet regner med, at dets nordiske IP-services er tilgængelige igen.

"Vi beklager selvfølgelig over for vores kunder, og vi gør lige nu alt, hvad vi kan, for at få løst problemet," lyder det fra Povl Damstedt Rasmussen.

Opdatering klokken 14:30:

TDC melder, at fejlen er blevet fundet og rettet. 

Det betyder ifølge TDC's presseafdeling, at alle omkring 100.000 berørte kunder i Norden nu igen kan benytte eller er på vej til at kunne benytte eksempelvis IP-telefoni igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere