Artikel top billede

TDC ramt af flere nedbrud på Sjælland

Opdateret klokken 15:05 Et TDC-nedbrud på Sjælland byder kunderne velkommen tilbage på arbejdspladsen efter påske. TDC har i eftermiddag fået overblik over skadens omfang.

Telegiganten TDC er, første arbejdsdag efter påsken, ramt af kabelnedbrud på Sjælland.

TDC oplyser, at der er konstateret kabelbrud på et transportnet til mobilmaster et sted mellem Albertslund og Ballerup, hvilket blev meldt til TDC ved halv ni-tiden i morges.

[size= 13px; word-spacing: 2px]Endnu er årsagen til bruddet ukendt, men mobilkunder i området kan opleve, at de ikke kan komme på mobilnetværket.[/size]

"En promille af vores mobilkunder er ramt af nedbruddet, men det er selvfølgelig kritisk for dem, det er gået ud over," forklarer Povl Damstedt Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver ved TDC Erhverv.

Han kan endnu ikke sige noget konkret om et tidspunkt for fejlretning, men kunderne skal nok forvente "et par timer", inden alt kører normalt igen i dette område, hvor en stor del af Danmark it-forretninger er placeret.

Opdateret klokken 15:05: Fejlen er lokaliseret til at være to kabler, der er gravet over ved Hold-An Vej i Ballerup, og har ramt seks slutkunder i området samt et ukendt antal mobilkunder, som kan have oplevet mobilproblemer i området. 

Også Nordsjælland ramt

Computerworld har også været i kontakt med en TDC-kunde i Farum, der er ramt af et tilsyneladende andet nedbrud.

Efter nærmere undersøgelser viser det sig dog, at dette nedbrud på internetforbindelser og IP-telefoni er ramt af selvsamme nedbrud, der er konstateret mellem Albertslund og Ballerup. 

"Den berørte kunde i Farum er påvirket af, at vi har omlagt noget trafik fra det ramte kabel mellem Ballerup-Albertslund, og dermed kan noget data "forklumpe" sig i kablet," fortæller Povl Damstedt Rasmussen fra TDC Erhverv. 

Han kan dog ikke udtale sig om omfanget af berørte kunder, men blot konstatere, at denne fejl på bredbånd og IP-telefon meldt til TDC klokken 9.20.

Denne fejl er ikke sat i højeste alarm internt hos TDC.

Der er i skrivende stund ikke nogen tidshorisont på udbedringen af nedbruddene, men der er teknikkere ude for at foretage fejlmålinger.

"Når skadesstedet er lokaliseret, vil fejlretningstiden for kabelfejl normalt være fire til seks timer," skriver TDC på sin driftsinformations-side.

Opdateret klokken 15:05: TDC forventer, at alle i området vil have normal drift igen tidligst på aftenen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.