Artikel top billede

Stream film lovligt - og udlån dem til 10 af dine venner

Voddler laver socialt twist på sin filmstreamingtjeneste.

Når du i gamle dage lånte en vhs eller dvd hos den lokale kiosk, kunne du i lejeperioden dele oplevelsen med venner ved at give det fysiske medie til dem - selv om lejebetingelserne ikke gav dig lov til det.

En lignende mulighed kommer nu til den digitale underholdningsindustri, hvor vi ellers ikke har et fysisk medie at overdrage til vennerne.

Hos den svenskstartede streamingtjeneste Voddler har man ved sin internationale lancering tilføjet Voddler LiveShelf. En mulighed for at leje en film - og invitere sine venner til at kigge med. Op til 10 personer kan inviteres og se den samme film hjemme hos dem selv.

Penge tilbage til producenterne

Muligheden for at dele med venner gælder både for lejefilm og de film, som man vælger at købe. De lejede film kan i lejeperioden på 48 timer ses af vennerne. Har man købt filmen, vil det til enhver tid være muligt at invitere bekendte til at se den. Men maksimalt 10 personer.

LiveShelf kan også fungere som digital hylde for andre af brugernes film, som de har købt andre steder eller rippet fra dvd-samlingen.

På Voddler har man i lang tid kunnet se en række gratis film, men hvis man vil se de nyeste film og have adgang til delefunktionen, skal man betale cirka 50 kroner om måneden.

"At dele er helt naturligt, og vores digitale hylde er den første lovlige tjeneste, som direkte opfordrer til at dele," siger Voddler-chef Marcus Bäcklund ifølge Sydney Morning Herald.
 
"Folk vil stoppe med at forfalde til pirattjenesterne," mener han.

Voddler har angiveligt over en million registrerede brugere fordelt i Norden og Spanien. Nu åbner tjenesten for et bredere globalt publikum og går dermed også i skarpere konkurrence med Netflix, HBO Nordic og YouBio.

Voddler blev i sin tid introduceret til det danske marked i partnerskab med Telenor, der lavede samme partnerskab med musiktjenesten Wimp.

LÆS OGSÅ: 

Danske pirater: Vi stopper hvis vi får bedre udvalg og hurtigere adgang til film

"Lovlig tjenester kan ikke redde branchen"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere