Artikel top billede

Betal hver måned for kendt fotoprogram

Adobe stopper nu udviklingen af sin Creative Suite pakke. Fremover satser selskabet udelukkende på en abonnements-baseret model.

Efter 10 år dropper Adobe sin store programpakke Creative Suite. Fremover er de nye versioner af programmerne kun tilgængelige som apps i den abonnements-baserede Creative Cloud. Der kommer ikke en efterfølger til den aktuelle Creative Suite 6. Det mest kendte program i pakken er nok Photoshop, som nu altså skal leve videre i skyen.

For 50 dollar om måneden får man adgang til Adobe-produkterne Photoshop CC, InDesign CC, Illustrator CC, Dreamweaver CC og Premiere Pro CC (hvor CC står for Creative Cloud). Man kan også betale 10 dollar om måneden for at få adgang til et enkelt program. Der er særlige priser for studerende og brugere med de seneste versioner af Adobes software.

Den normale månedlige pris på 50 dollar kræver, at man tegner abonnement for et år af gangen. Hvis man vil have mulighed for at sige op med en måneds varsel, stiger prisen til 70 dollar.

De forskellige tablet-apps som Photoshop Touch er også en del af Creative Cloud. Desuden er der online-lagerplads og adgang til træningsvideoer.

En oversigt over de nye funktioner i CC-versionerne findes her.

Adobe fortalte allerede i marts, at man ville stoppe salget af Creative Suite pakken som hyldeversion. Men meldingen var dengang, at Adobe fortsat ville tilbyde CS som download. Nu slutter det også.  

For softwarefirmaet betyder det, at selskabets indtægter bliver mere stabile. Frem for at sælge mange eksemplarer af programmerne lige efter lanceringen kommer der nu en jævn strøm af abonnements-indtægter hver måned.

Samtidig kan Adobe dermed også slå et slag mod den piratkopiering, der har plaget selskabet i mange år.

Desuden sparer Adobe angiveligt et større millionbeløb, som ellers skulle bruges til udviklingen af ny teknologi til Digital Rights Management (DRM).

Adobe har også præsenteret to nye hardware-projekter. Det første, Project Mighty, er en stift til touch-screens, der skal gøre papir overflødigt. Det andet, Project Napoleon, er en form for cyber-lineal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere