Artikel top billede

Facebook præsenterer "en stor idé" i denne uge

Facebook er på vej med et nyt produkt på torsdag.

Facebook har inviteret den amerikanske tech-presse til en produktpræsentation, der finder sted på torsdag, den 20. juni, skriver amerikanske ABC News.

I invitationen, der er udsendt til pressen, skriver Facebook: "Et lille team har arbejdet på en stor idé. Mød os til en kop kaffe og lær om vores nye produkt."

Det er endnu uklart, hvad Facebook har tænkt sig at præsentere, men den amerikanske teknologiblog Techcrunch mener at vide, at virksomheden har i sinde at fremvise en nyudviklet nyhedslæser-tjeneste.

Afløser for Google Reader? 
Lanceringen vil i så fald komme, blot 10 dage før Google lukker ned for sin nyhedslæser Google Reader, der gennem de seneste år har udviklet sig til at være den altdominerende RSS-læser på et marked, der dog langsomt taber terræn til nye og mere sociale former for nyhedsdeling.  

I dag vælger flere og flere at bruge sociale medier som Facebook og måske især Twitter som alternativ til RSS-læseren.

Og netop Twitter bliver netop i denne tid gået i bedene af Facebook.

Det er blot få dage siden, at det kom frem, at Facebook vil begynde at anvende de såkaldte hashtags, der er en form for emneord, der ellers tidligere nærmest har været synonym med Twitter.

Techcrunch spekulerer i, at Facebook muligivis har i sinde at kombinere en traditionel RSS-læser med sociale funktioner, der gør det muligt at følge med i, hvilke artikler der er særligt populære blandt dine venner og andre Facebook-brugere.

Det er dog også muligt, at Facebook blot vil lave en form for indeksering af de artikler, der i øjeblikket bliver delt mest på netværk, men Techcrunch påpeger, at der i løbet af de seneste dage er begyndt at dukke henvisninger til "rssfeeds" op i koden til Facebooks Graph Search.

Invitation via snailmail

Normalt bliver invitationer til denne slags produktlanceringer udsendt via e-mail, men denne invitation er en fysisk invitation, der er udsendt med traditionel snailmail.

Denne type invitationer fra virksomheder som Apple og Facebook er ofte udstyret med små diskrete hints om, hvad præsentationen handler om. Og Techcrunch hæfter sig derfor ved, at invitationerne alle er udsmykket med kaffepletter af den type, som mange af os måske husker fra de fysiske papiraviser, der ofte blev - og for nogles vedkommende stadigvæk bliver - læst sammen med morgenkaffen.

Følg @wittorff på twitter

Læs også:

Sådan overlever du drabet på Google Reader - her er fire alternativer

Facebook nupper smart funktion fra Twitter

Afinstalleret! Facebook Home - nej tak

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere