Artikel top billede

Facebook nupper smart funktion fra Twitter

Facebook kopierer kendt funktion fra Twitter.

Hvis man vil forblive på toppen, skal man kopiere fra de bedste.

Det mantra lader til at stå på væggen hos Facebook, for nu har udviklerne tilføjet endnu en funktion fra konkurrenterne.

Denne gang er der tale om hashtags. I daglig dansk tale: havelåger.

Bruger man #-tegnet på Facebook, kan man oprette emneord, så ens opdateringer kan indgå i flere kontekster. Uden for sit umiddelbare netværk.

Hashtags har vist sig på populære på Twitter, hvor de er i stand til at samle alt, hvad der bliver sagt om et emne. Der er for eksempel meget aktive debatter under tv-arrangementer som fodboldkampe, Melodi Grand Prix og Xfactor.

Funktionen blev varslet tidligere på året.

Tidligere tyverier

Inspirationen til at indføre hashtags lader derfor til at være hentet på Twitter. Det er ikke første gang, at funktioner, som man har set andre steder, er dukket op på Facebook.

Tidligere har Facebook tilføjet muligheden "følg", hvor man kunne følge eller abonnere på andre personer - uden at begge parter følger hinanden. En funktion der minder meget om Twitters. 

Facebook indførte også på højdepunktet af tilbudsbølgen muligheden for at oprette tidsbegrænsede slagtilbud efter modellen kendt fra Groupon og Sweetdeal. En funktion som iøvrigt snart lukkes igen.

Lignende inspiration kunne man smage, da det i Facebook-grupper blev muligt for flere personer at redigere det samme dokument. En tankegang hentet fra Google Docs.

Man kunne også hævde, at Facebook fandt inspiration til timeline-ændringen fra blandt andet danske Memolane.

Kommer snart

Selv om hashtags indtil nu ikke har haft nogen teknisk begrundelse på Facebook, så har mange af vane eller på grund af misforståelser alligevel i lang tid anvendt dem. Det har ikke alle været tilfredse med

Men de mange hashtags, der allerede eksisterer på Facebook, bliver nu gjort aktive.

Som altid lader det til, at den nye funktion i første omgang kun er aktiv i USA og kun for en procentdel af brugerne. Resten får muligheden om nogle uger, oplyser Facebook.

Et eksempel på hashtags fra Twitter under denne uges landskamp.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.