Artikel top billede

Hands-on: Canon EOS 70D kamera til entusiaster

Nyt Canon DSLR-kamera tilbyder avanceret autofokus baseret på 40 millioner fotodioder. Vi fik lov til at prøve funktionen til lanceringen. Se vores første indtryk her.

I rammerne af den imponerende National Geographic-baserede fotoudstilling i Øksnehallen lancerede Canon tirsdag sit digitale spejlreflekskamera for entusiaster, Canon EOS 70D.

Kameraet, som kommer i butikkerne sidst i august til en vejledende udsalgspris på 10.900 kroner for et kit med et 18-55 mm objektiv, kommer med hele 20 megapixel og forskellige avancerede funktioner.

Noget af et skift fra det første Canon EOS DCS3, som i 1996 kostede lidt over 111.000 kroner for sølle 1,3 megapixel.

"Muligvis det mest avancerede mid-range kamera vi har produceret"

70D er udstyret med moderne funktioner som touchskærm, 19 punkters autofokus, sports-mode med op til 7 billeder i sekundet, indbygget HDR-mode og et ISO-spænd der går fra 100 til 12.800. I Canons temmelig store udbud af EOS-kameraer placerer 70D sig lige efter 7D og afløser forgængeren 60D.

Læs også: Sådan snyder du dig til flottere billeder med HDR 

Du får desuden indbygget Wi-Fi, så du via en smartphone eller en tablet kan fjernstyre kameraet, sende billeder ud i verden eller printe.

Avanceret autofokus er nyskabelsen

Kameraets primære eksistensberettigelse er dog den avancerede autofokus, som Canon har udstyret 70D med.

Canon selv kalder det "muligvis det mest avancerede mid-range kamera vi har produceret", og skærer man lidt af selvrosen væk, er nyskabelsen ret interessant.

Teknologien kalder Canon selv for Dual Pixel CMOS AF, og det dækker over, at hver pixel er delt op i to fotodioder på en måde, så kameraet reelt har 40,3 millioner pixel. Du får dog stadig kun et billede på 20 megapixel, for kameraet bruger de dobbelte pixels til at drive en avanceret autofokus-funktion - som samtidig gør især film taget med DSLR-kameraers videofunktion skarpere.

Vi fik efter lanceringen en kort mulighed for at prøve 70D i de dunkle udstillingslokaler i Øksnehallen. Og mens kameraet både er smart og proppet med funktioner, så er det den nye autofokus, som imponerede mest.

For selvom lyset ikke var optimalt, fik 70D hurtigt stillet skapt, og ved et tryk på den vip-bare touchskærm fik vi nemt flyttet fokuspunktet - hvilket 70D fulgte uden at anstrenge sig synderligt. Var der desuden personer i billedet, ville 70D's ansigtsgenkendelse finde dem og give sig til at tracke dem, så fokus blev på dem.

Alene den nyskabelse gør 70D interessant for folk, som ønsker at filme i høj kvalitet med deres DSLR-kamera, men som har manglet nogle af de funktioner, man finder i flere traditionelle videokameraer. 70D understøtter i øvrigt video op til 1080 og film i 50 fps i op til 720p.

Læs også: Sådan undgår du slørede billeder 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere