Artikel top billede

Kina har et gigantisk Windows XP-problem

Kina risikerer snart at komme til at stå med et meget stort problem med Windows XP.

Kina risikerer at stå over for et meget stort problem, når Microsoft om blot otte måneder sender det populære styresystem Windows XP på pension. Den allersidste sikkerhedsopdatering til XP bliver udsendt den 8. april 2014.

Problemet er, at det 12 år gamle styresystem fortsat er meget udbredt - ikke mindst i Kina.

Ifølge analysehuset Net Applications' målinger kører hele 72,2 procent - næsten tre ud af fire - af Kinas pc'er nemlig på Windows XP.

Til sammenligning kører blot 16,4 procent af USA's pc'er på Windows XP.

Det betyder med andre ord, at Kina kan blive ramt særdeles hårdt, hvis Windows XP-maskinerne skulle blive ramt af en virus-epidemi, når sikkerheds-opdateringerne stopper med at komme.

Mere end en halv milliard

Ifølge Net Applications kører 37,2 procent af verdens pc'er i dag på Windows XP, hvilket i store træk svarer til mere end en halv milliard computere.

Microsoft er selvsagt interesseret i at få flyttet alle disse brugere over på nyere maskiner med nyere software.

Andelen af Windows XP-brugere falder ganske vist langsomt i Kina, men problemet vil alligevel være meget omfattende.

Fortsætter falder med det nuværende tempo, vil mellem 65,2 procent og 65,7 procent af Kinas pc'er køre på Windows XP, når Microsoft udsender den allersidste sikkerheds-opdatering.

Mange XP-brugere flytter over på Windows 7, viser tallene fra Net Applications.

Der har løbende været spekulationer fremme om, at Microsoft i sidste øjeblik vil udskyde pensioneringen af Windows XP netop på grund af den meget høje popularitet og i det mindste fortsætte med at lappe de allerværste sikkerhedshuller.

Microsoft har forlænget supporten til XP flere gange, og styresystemet er i dag det system, som Microsoft har supporteret i længst tid.

Læs også:

Windows-brugere holder fast i oldgammelt system: Vil ikke sige farvel

Windows XP-support stopper: Det kan du vente dig

Microsoft: Det er farligt at bruge Windows XP

Windows 8 vil ikke leve, Windows XP vil ikke dø

Uenighed om XP: Skal supporten leve videre eller ej?

12 stærke tips: Hold din pc i topform




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere