Artikel top billede

Københavns kommunes brug af EU-udbud i stedet for et SKI-miniudbud er en del af forklaringen på at Frederik Bentlers Hardwarehippo vandt stor københavnsk pc-ordre.

Snupper millionordre fra tidligere arbejdsgiver

Tidligere Atea-direktør står i spidsen for lille forhandler, der netop har vundet en kommunal millionordre fra hans gamle arbejdsgiver.

Den lille nystartede hardwareforhandler Hardwarehippo har taget en stor skalp, efter at Københavns kommune har indgået en tre-årig kontrakt med Lenovo om leverance af bærbare og stationære pc'er for et tocifret millionbeløb til kommunens folkeskoler.

Hardwarehippo er af Lenovo udset til at være den forhandler, der skal håndtere den praktiske del af leverancen til kommunen, og det er en gevaldig streg i regningen for Atea, der hidtil har haft kontrakten med kommunen.

En pikant detalje i historien er, at det er Hardwarehippos direktør, Frederik Bentler, der oprindeligt forhandlede ordren hjem til Atea (det daværende Topnordic, red.), da han i sin tid var salgsdirektør der.

Københavns Kommune har netop underskrevet kontakten, som ifølge udbudsmaterialet forventes at kaste en omsætning på mellem 14 og 16 millioner af sig i de tre år, den løber. Frederik Bentler forventer dog, at han med lidt ekstra knofedt kan få endnu mere salg ud af den københavnske pc-aftale.

"Det er en kunde, jeg i sin tid vandt til Atea, så jeg er jo glad for at få den kunde tilbage i mit nye selskab," siger Frederik Bentler til Computerworld.

Valgte EU-udbud frem for SKI

Han fortæller, at han undervejs har rådet Københavns Kommune til at vælge et EU-udbud fremfor et SKI-miniudbud, fordi EU-udbud modsat SKI-aftalerne giver mulighed for at stille krav til kvaliteten af de varer, der skal købes ind. Det er også en væsentlig del af forklaringen på, at ordren endte hos hans firma, mener Frederik Bentler.

"Københavns Kommune er gået i EU-udbud, fordi jeg har været inde på et tidligt tidspunkt og har fortalt om nogle modeller, de burde kigge på," fortæller han.

"Jeg har argumenteret for, at kommunen skulle bruge EU-udbud, fordi de så selv kan lave en kravspecifikation, der matcher deres behov. Spørgsmålet er, hvad der er rigtigt for kunden. Min rolle er at rådgive kunden om, hvad jeg synes er hensigtsmæssigt, og en del af det er at snakke med kunden om, hvad der er smartest - at bruge SKI eller EU-udbud," siger han.

"Det gamle SKI, som man kender det, er en uddøende race"

Han ser samtidig en klar tendens til, at de offentlige kunders brug af SKI-aftalerne er faldende, fordi aftalerne er alt for fokuseret på pris og ikke tager højde for, om produkternes kvalitet svarer til kundernes behov.

"Det gamle SKI, som man kender det, er en uddøende race. Jeg kender ikke nogle kunder, der bryder sig om det, fordi de er så låst, og de ikke selv er herre over, hvad de får. Kunderne har jo en holdning til, hvad de gerne vil have, men når de byder det ud gennem SKI, er det pludselig kun prisen, der bliver afgørende, og kvaliteten bliver sat i tredje eller fjerde række. Det ved kunderne også godt, og derfor taber SKI-aftalerne terræn," siger Frederik Bentler.

Med den københavnske pc-ordre regner Frederik Bentler med, at Hardwarehippo når en samlet årsomsætning på 40 millioner kroner.

Læs også:

Atea taber stor millionordre i Københavns Kommune

Veteran starter ny hardwarebutik




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere