Artikel top billede

(Foto: © 2013 Ford Motor Company / Ford)

Ny top-kandidat: Bliver han Microsofts nye topchef?

Denne mand nævnes pludselig som en af top-favoritterne til at afløse Steve Ballmer som øverste chef for Microsoft. Selv har han (næsten) ingen kommentarer.

Denne mand kan meget vel blive ny topchef for Microsoft, når Steve Ballmer planmæssigt trækker sig fra posten inden for det kommende år. Det kan du læse mere om her.

I hvert fald nævnes han flere steder som en af favoritterne til jobbet i den gruppe, der arbejder på at finde egnede kandidater til jobbet.

Navnet er Alan Mulally, og man må sige, at han er særdeles rutineret, når det handler om at styre og lede store, globale firmaer.

68-årige Alan Mulally er i dag nemlig administrerende direktør og bestyrelsesformand for den mægtige bil-koncern Ford. Tidligere har han været koncernchef for flyselskabet Boeing Commercial Airplanes.

Store turnarounds

Begge steder har han haft pæn succes med at gennemføre turn arounds og få de pressede selskaber tilbage på skinnerne. Det er evner, der værdsættes i Microsofts bestyrelse.

Hertil kommer, at Alan Mulally i en årrække har fungeret som en af Steve Ballmers rådgivere og dermed kender Microsoft og selskabets udfordringer særdeles godt.

Alan Mulallys kontrakt med Ford udløber til næste år, men selv har han ikke meget at sige til rygterne.

Til den amerikanske morgenavis USA Today siger han kort, at han 'elsker at arbejde for Ford,' og at han 'ikke har noget nyt at tilføje.'

Ford har med Alan Mulally ved roret blandt andet samarbejdet med Microsoft om udviklingen af et bil-infotainment-system, 'Sync in-car.'

Lang track record

Forrester-analytiker David Johnson siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Alan Mulally har en lang track record, når det handler om at opbygge virksomheds-kulturer baseret på optimisme og tillid.

Internt har Microsoft også en række kandidater til topposten. De tæller COO Kevin Turner samt den tidligere topchef for Nokia, Stephen Elop.

Også chefen for Microsoft cloud- og enterprise-division, Satya Nadella, nævnes som kandidat til posten.

Blandt de eksterne kandidater nævnes blandt andre Paul Maritz, tidligere topchef for VMware, samt Kevin Johnson, topchef for Juniper Networks.

Microsoft har netop igangsat en meget stor ombygning af koncern-strukturen, som den nye topchef vil skulle føre helt til mål. Du kan læse mere om den store ombygning her.

Læs også:

Steve Ballmer trækker sig fra Microsoft

Se stortudende Steve Ballmer sige farvel til Microsoft

Tak for dine fejl, Steve Ballmer

Microsofts store ombygning: Så vigtig er Ballmers kæmpe-projekt

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere