Artikel top billede

Her er det nye Windows Phone - indhenter nu Android

I lang tid har Windows Phone haltet efter Android, når det gælder hardwaren. Men en opgradering giver nu Microsofts mobile styresystem helt nye muligheder.

Windows Phone har længe haft en del begrænsninger i forhold til konkurrenten Android.

Styresystemet har kun kunnet håndtere dualcore processorer, og den maksimale skærmopløsning har været den lille HD-version, 1.280 gange 720 pixel. 

Derfor har det ikke givet mening at producere mobiler med rigtig store skærme, som vi ser på Android-platformen, hvor der de seneste år er blevet lanceret massevis af phablets (phone + tablet) og senest HTC One Max med 5,9 tommer skærm.

Men nu er en opdatering til Windows Phone ved at være klar. Den har ikke ligefrem fået verdens mest sexede navn og kaldes blot Update 3.

Til gengæld giver den nogle muligheder, der for nørder umiddelbart virker rigtig hotte. For nu kan Windows Phone understøtte skærme med fuld HD-opløsning, 1.920 gange 1.080 pixel.

Derfor er der lagt op til, at store fem og seks tommer mobiler med Windows Phone snart melder deres ankomst.

Der har allerede været massive rygter om, at Nokia vil lancere en model kaldet Lumia 1520 med seks tommer skærm under et pressearrangement på tirsdag i næste uge.

Den særlige phablet-kategori er især populær blandt forretningsfolket, og det er traditionelt et segment, som Microsoft har siddet tungt på med Windows Mobile - før Apple lancerede iPhone, og Google forsøgte sig med Android.

Klar til kraftigere processorer

Skærmopløsningen er dog ikke det eneste, som der rokkes ved med Update 3. Hidtil har Windows Phone maksimalt været i stand til at håndtere dualcore processorer, mens Android ikke har haft nogen begrænsning i forhold til quadcore eller octacore processorer for den sags skyld.

Det har dog ikke været det helt store problem på Windows Phone-platformen, der i alle vores test af mobiler som Lumia 1020, Lumia 920 og HTC 8x har budt på glidende navigation og god hastighed.

Men med Update 3 vil Windows Phone nu være i stand til at håndtere quadcore processorer som den kraftige Snapdragon 800, der bruges i den helt nye Android-model LG G2.

Dermed har Windows Phone indhentet Android på hardware-siden, og det sker samtidig med, at Microsofts styresystem oplever en smule momentum efter i flere år at have kæmpet for at slå igennem for alvor.

I Europa er Windows Phone i lande som Frankrig, England og Tyskland det seneste år gået markant frem og sidder på cirka 10 procent af markedet for smartphones.

Det ser dog fortsat noget skidt ud på verdensplan, hvor Windows Phone blandt andet i USA kun har en beskeden markedsandel.

Flere forbedringer af softwaren

Det er ikke kun på hardwaresiden, at Update 3 har noget at byde på. Softwaren forbedres også, og selv om det måske ikke er nogen gennemgribende forandring, så får Windows Phone en række småjusteringer. 

Et af de særligt interessante tiltag er forbedret internetdeling, hvor en mobil med Windows Phone 8 bruges som hotspot og deler data via WiFi.

Hvis en pc eller tablet-pc med Windows 8.1 kobles til via Bluetooth, er det ikke nødvendigt at indtaste kodeord eller tænde internetdeling på telefonen. Det sker automatisk. 

Desuden indeholder opdateringen en række småforbedringer som rotationslås, der også kendes fra blandt andet Android og iOS. Det giver bedre mulighed for at dreje skærmen uden at indholdet roterer med. 

Ifølge Microsoft skulle Update 3 også gøre det nemmere at frigøre plads på telefonen og holde styr på midlertidige filer. Med en ny kategorivisning er det muligt at skabe et overblik over, hvad der optager plads på telefonen. 

Desuden byder opgraderingen på en lettere metode til at lukke apps. Det foregår med hjælp fra App Switch-funktionen.

Update 3 vil de kommende uger blive rullet ud til nuværende telefoner med Windows Phone 8, og det fortsætter over de kommende måneder. Det er uklart, hvilke Windows Phone-modeller som får opdateringen først.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere