Artikel top billede

HTC-gigant i aluminium får fingeraftrykslæser

Apples iPhone får ikke lov at være ene om at have fingeraftrykslæser. HTC giver sin aluminiumskæmpe One Max på 5,9 tommer samme funktion, og mobilen kan noget iPhone ikke kan.

HTC lancerede i foråret One på 4,7 tommer i stilsikkert aluminiumdesign, og i efteråret fik vi lillebror kaldet One Mini på 4,3 tommer, og nu følger giganten One Max på 5,9 tommer. 

Dermed har HTC foretaget en manøvre, der minder om Samsungs strategi med at sprede sit Galaxy-brand ud over en lang række mobilstørrelser.

Der er ingen tvivl om, at One Max med 5,9 tommer er en stor dreng og også større end Galaxy Note III på 5,7 tommer, som Samsung for nylig lancerede på IFA-messen i Berlin.

Vægten er 227 gram for HTC's nyeste familiemedlem, så det er bestemt ikke nogen letvægter. Mest bemærkelsesværdigt er det dog, at telefonen har fået en fingeraftrykslæser på bagsiden lige under kameraet.

Dermed når Apples iPhone 5s ikke at være den eneste model i butikkerne med denne funktion særlig længe.

Umiddelbart er det nærliggende at beskylde HTC for at plagiere Apple.

Men ideen om en fingeraftrykslæser på mobilen er egentlig ikke ny, og blandt andet telefoner fra Motorola og flere asiatiske producenter har tidligere været udstyret med denne teknologi og mulighed.

Ifølge HTC kan fingeraftrykslæseren på One Max ikke overraskende bruges til at låse telefonen op, men det er også muligt at bruge forskellige fingre (og dermed forskellige fingeraftryk) til at aktivere og give adgang til udvalgte apps.

Farvel til Dropbox - goddag til Google drev

Lagerkapaciteten er 16 gigabyte, men lidt overraskende har HTC One Max mulighed for at sluge MicroSD-kort, og dermed kan man selv øge pladsen på telefonen.

Det er en mulighed, som ikke er til stede på iPhone eller på HTC's andre mobiler i One-serien i øvrigt.

Tidligere har HTC haft et samarbejde med Dropbox og tilbudt gratis lagerplads online, men med HTC One Max er det i stedet Google Drev, hvor mobilens ejermand kan fylde op med 50 gigabyte data, eksempelvis fotos og videoer.

Klar i slutningen af november

HTC One Max kører Android 4.3, der er den aktuelt nyeste version af Googles mobile styresystem.

Det er dog ventet, at Google snart er klar med 4.4 kaldet Kitkat. 

Den 5,9 tommer store skærm har en opløsning på 1.920 gange 1.080 pixel, hvilket er det samme som på HTC's flagskibsmodel One på 4,7 tommer.

Dermed kræver det ikke den store lommeregner at nå frem til, at pixeltætheden er bedre på One end på One Max.

Motoren i telefonen er en 1,7 GHz quadcore Snapdragon 600-processor, kameraet tager fotos i fire megapixel-opløsning som de øvrige One-modeller, og batteriet har en kapacitet på 3.300 mAh.

Til sammenligning er One udstyret med et batteri med en kapacitet på 2.300 mAh. 

Som en lille detalje nævner HTC ikke noget om Beats Audio, som mobilproducenten ellers har brugt lang tid på at fremhæve som noget særligt på sine telefoner.

Det skyldes, at HTC har solgt sin andel af Beats Audio, som ellers blev købt i 2011. Så nu kaldes lyddelen bare BoomSound. 

Om fraværet af Beats Audio har nogen betydning for lydoplevelsen vil det være muligt at finde ud af i slutningen af november, når HTC One Max er ude i de danske butikker. Prisen er endnu ikke fastlagt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.