Artikel top billede

HTC-gigant i aluminium får fingeraftrykslæser

Apples iPhone får ikke lov at være ene om at have fingeraftrykslæser. HTC giver sin aluminiumskæmpe One Max på 5,9 tommer samme funktion, og mobilen kan noget iPhone ikke kan.

HTC lancerede i foråret One på 4,7 tommer i stilsikkert aluminiumdesign, og i efteråret fik vi lillebror kaldet One Mini på 4,3 tommer, og nu følger giganten One Max på 5,9 tommer. 

Dermed har HTC foretaget en manøvre, der minder om Samsungs strategi med at sprede sit Galaxy-brand ud over en lang række mobilstørrelser.

Der er ingen tvivl om, at One Max med 5,9 tommer er en stor dreng og også større end Galaxy Note III på 5,7 tommer, som Samsung for nylig lancerede på IFA-messen i Berlin.

Vægten er 227 gram for HTC's nyeste familiemedlem, så det er bestemt ikke nogen letvægter. Mest bemærkelsesværdigt er det dog, at telefonen har fået en fingeraftrykslæser på bagsiden lige under kameraet.

Dermed når Apples iPhone 5s ikke at være den eneste model i butikkerne med denne funktion særlig længe.

Umiddelbart er det nærliggende at beskylde HTC for at plagiere Apple.

Men ideen om en fingeraftrykslæser på mobilen er egentlig ikke ny, og blandt andet telefoner fra Motorola og flere asiatiske producenter har tidligere været udstyret med denne teknologi og mulighed.

Ifølge HTC kan fingeraftrykslæseren på One Max ikke overraskende bruges til at låse telefonen op, men det er også muligt at bruge forskellige fingre (og dermed forskellige fingeraftryk) til at aktivere og give adgang til udvalgte apps.

Farvel til Dropbox - goddag til Google drev

Lagerkapaciteten er 16 gigabyte, men lidt overraskende har HTC One Max mulighed for at sluge MicroSD-kort, og dermed kan man selv øge pladsen på telefonen.

Det er en mulighed, som ikke er til stede på iPhone eller på HTC's andre mobiler i One-serien i øvrigt.

Tidligere har HTC haft et samarbejde med Dropbox og tilbudt gratis lagerplads online, men med HTC One Max er det i stedet Google Drev, hvor mobilens ejermand kan fylde op med 50 gigabyte data, eksempelvis fotos og videoer.

Klar i slutningen af november

HTC One Max kører Android 4.3, der er den aktuelt nyeste version af Googles mobile styresystem.

Det er dog ventet, at Google snart er klar med 4.4 kaldet Kitkat. 

Den 5,9 tommer store skærm har en opløsning på 1.920 gange 1.080 pixel, hvilket er det samme som på HTC's flagskibsmodel One på 4,7 tommer.

Dermed kræver det ikke den store lommeregner at nå frem til, at pixeltætheden er bedre på One end på One Max.

Motoren i telefonen er en 1,7 GHz quadcore Snapdragon 600-processor, kameraet tager fotos i fire megapixel-opløsning som de øvrige One-modeller, og batteriet har en kapacitet på 3.300 mAh.

Til sammenligning er One udstyret med et batteri med en kapacitet på 2.300 mAh. 

Som en lille detalje nævner HTC ikke noget om Beats Audio, som mobilproducenten ellers har brugt lang tid på at fremhæve som noget særligt på sine telefoner.

Det skyldes, at HTC har solgt sin andel af Beats Audio, som ellers blev købt i 2011. Så nu kaldes lyddelen bare BoomSound. 

Om fraværet af Beats Audio har nogen betydning for lydoplevelsen vil det være muligt at finde ud af i slutningen af november, når HTC One Max er ude i de danske butikker. Prisen er endnu ikke fastlagt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.