Windows Phone bider for alvor fra sig

Vi har foretaget et helbredstjek på Windows Phone. Her kan du se, hvordan temperaturen er på kodegigantens mobile platform.

Det begynder at gå frem for Microsofts Windows Phone i en række europæiske områder. 

I de tre sommermåneder er 9,2 procent af de solgte smartphones på Europas fem største markeder nemlig forsynet med Redmond-gigantens styresystem.

Det skriver Kantar Worldpanel Comtech i en analyse, der er foretaget i Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien.

Windows Phone er særlig populær i Frankrig, hvor markedsandelen er på 12 procent. Herefter følger England med 10,8 procent.

"Windows Phones vækst er drevet af budget- og mellemklassemodellerne Lumia 520 og 620," siger Dominic Sunnebo fra Kantar Worldpanel Comtech til Computerworlds internationale nyhedstjeneste.

Android er dog stadig langt det mest populære system i alle lande.


Salget af smartphones efter operativsystem i udvalgte lande. EU5 (nederst til højre) er gennemsnittet for de fem største markeder i Europa. Alle tal er i procent. Kilde: Kantar Worldpanel ComTech. Klik for stort billede.

Ser man på hele verden, og ikke kun på udvalgte markeder, står Windows Phone noget svagere. 

Ifølge Gartner ligger Android på 79 procent, iOS på 14 procent og Windows Phone 3,3 procent efter andet kvartal i 2013.


Salget af smartphones efter operativsystem i hele verden. Alle tal er i procent. Kilde: Gartner. Klik for stort billede.

Så mange Windows Phone's er der i Danmark
Danmark er et vaskeægte Microsoft-land, og kodefabrikkens telefonsystem vinder (langsomt) frem.

Analysehuset IDC har endnu ikke opgjort det tredje kvartal i år, men siden lanceringen i 2010 og frem til det første halvår af 2013 er der solgt cirka 170.000 Windows Phone-enheder i Danmark.

Tallene over solgte Windows Phone-enheder fordeler sig således:

2010: 1.700 stk.
2012: 10.000 stk.
2012: 114.000 stk.
Første halvdel af 2013: 46.000 stk.

I første kvartal i 2013 er der til sammenligning solgt 861.000 Android-telefoner, 407.000 iOS-telefoner og 4.400 Blackberry-telefoner. Kilde: IDC Nordic.

Ud af 1.318.400 solgte enheder i den første halvdel af 2013 er de 46.000 altså forsynet med et Windows Phone-logo.

Ser på man på, hvor mange der surfer fra Windows Phone-enheder i Danmark, er tallet dog ganske lavt.


En oversigt over, hvilke styresystemer som danskerne bruger til at surfe fra. Her ligger Windows Phone langt nede. Alle tal er i procent. Kilde: FDIM. Klik for stort billede.

Læs også:
Derfor satser Novo Nordisk fortsat på 4.000 BlackBerry-smartphones

Fra problembarn til dengse: Sådan bliver iPhone en firmatelefon

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er

Her er de mest udbredte smartphones på arbejdspladserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.