Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Det ved vi om de "hemmelige" Android-lanceringer

Ny Android-version og ny Nexus-mobil lanceres snart, og Google gør ikke meget for skjule det. Nærmest tværtimod. Se her hvad vi ved lige nu.

Det er efterhånden ved at være en smule trist, når it-producenterne inviterer til pressemøder.

For det er sjældent, at de viser noget, som ikke allerede har cirkuleret heftigt på nettet. 

Uanset om det gælder Apple, HTC, Nokia, LG, Samsung eller Microsoft, så har der næsten altid været lækkede fotos af de 'nye' produkter op til lanceringerne.

Det er nu så fast rutine, at der ikke er meget overraskelsesmoment tilbage.

Senest er det gået ud over Googles kommende mobil, Nexus 5, som ikke er lanceret officielt endnu. Men der er allerede så mange lækkede fotos af den på nettet, at den ikke ligefrem kan betegnes som nogen hemmelighed mere.

Google var endda så uforsigtig at smide en video på nettet, hvor en medarbejder angiveligt benytter den til at tage et foto.

Bedre blev det ikke, da en anden medarbejder 'glemte' den på en bar. Og hvis du synes, du har hørt den historie før, så er det ikke dit hoved, den er gal med. Apple mistede for et par år siden en prototype af iPhone 4 på en bar.

Amerikanske tech-medier har derfor den seneste tid smovset i billeder af Nexus 5, og de er fulgt op af efterhånden ret konkrete specifikationer.

Det er angiveligt LG, som igen skal producere Nexus-modellen, ligesom det var tilfældet med Nexus 4.

Mobilen får en skærm på fem tommer med fuld HD-opløsning, 1.920 gange 1.080 pixel. Processoren er en quadcore Snapdragon 800, som også er brugt i LG's egen G2.

Faktisk skulle Googles telefon matche den sydkoreanske mobil på en lang række punkter.

Der er enten 16 eller 32 gigabyte lagerplads, og kameradelen skulle være forbedret i forhold til Nexus 4, som også var yderst skuffende på dette punkt.

På GSM Arena
kan ses flere - forventede - specifikationer.

Ifølge rygterne finder den officielle lancering af Nexus 5 sted den 31. oktober.

Nyt styresystem med chokoladebar

Det særlige ved de nye Nexus-modeller er, at de altid kører den nyeste version af Android.

Derfor får Nexus 5 som den første telefon Android 4.4 indenbords

Denne version af styresystemet går også under navnet KitKat - og ja, det er i samarbejde med fødevareproducenten Nestlé, der står bag chokoladebaren, og som formentlig scorer et betragtelig brandingboost, når millioner af Android-ejere vil 'tygge' på det nye navn til Android. 

Faktisk er Nestlé ikke fuldkommen humorforladt og har skabt siden Kitkat.com, der mikser teknik og chokolade.

Eksempelvis optræder en noget utraditionel specifikationsliste, hvor der står, at en KitKat har ubegrænset standby tid, og den fås naturligvis i versioner, der kan fortæres med to eller fire mega-bites (mega bidder). 

På det mere seriøse plan er der dog også allerede lækket en hel del information om styresystemet. Flere screenshots af Android 4.4 er løs på nettet, og du kan blandt andet se nogle af dem hos 9to5Google.com.

Den italienske side Tutto Android har angiveligt også haft nærkontakt med KitKat 4.4 og fortæller, at funktionen Google Now får en mere fremtrædende position i den nye udgave af Android.

Og styresystemet skulle være optimeret til hele tiden at lytte efter sætningen "OK, Google", der bruges til stemmestyring. 
Samtidig er der ikke overraskende foretaget en del småjusteringer af ikoner, baggrunde og låseskærm.

KitKat 4.4 præsenteres officielt sammen med Nexus 5, og det forventes at blive den 31. oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere