Artikel top billede

De her fire trends forvandler din mobilskærm for evigt

Den eksplosive mobiludvikling præger især skærmene, og vi kan snart forvente store ændringer. Få overblikket her.

1. Højere skærmopløsning

Vi er efterhånden blevet vant til fuld HD-opløsning på Android-topmodellerne, og senest er Windows Phone-platformen også blevet parat til skærme med opløsningen 1.920 gange 1.080 pixel.

Men udviklingen stopper naturligvis ikke her.

Vi kan forvente langt højere opløsning i den nærmeste fremtid, hvilket især giver mening på mobiler i fem tommer-klassen og større.

Ifølge TheVerge.com er Samsung klar med mobilskærme med en opløsning på 2.560 gange 1.440 pixel til næste år, mens vi i 2015 kan forvente display til vores telefoner med opløsningen 3.840 gange 2.160 pixel.

Det er samme høje opløsning, som også kaldes 4K eller UHD (Ultra HD), og det er den, de nyeste og toptrimmede fladskærme er udstyret med - sammen med nogle heftige prisskilte.

2. Skærmen får kurver

For en måned siden satte Samsung mobilen Galaxy Round til salg i Sydkorea, og det bemærkelsesværdige ved denne model er skærmen.

Den er nemlig kurvet.

I slutningen af oktober meldte konkurrenten LG så ud, at virksomheden var på vej med mobilen G Flex, der ligeledes har et bøjet display.

De to mobiler kurver dog på forskellige måder, så de er ikke ens. Se billederne i højre side. 

Trenden med bøjede display ses også på fladskærmsområdet, og det var særlig tydeligt på IFA-messen i Berlin i september, hvor producenterne viste deres nye topmodeller frem.

3. Fold dit display

Hvis vi kigger lidt længere frem, peger mange ting på, at vi snart får mobiltelefoner med foldbare skærme. Der har været snakket om det i flere år, og der har også været massevis af prototyper, som er blevet vist frem.

Ifølge Engadget.com har Samsungs topchef netop lovet, at det sydkoreanske firma vil begyndte at sælge mobiler med foldbare skærme i løbet af 2015.

I begyndelsen af året præsenterede Samsung sin seneste display-innovation på CES-messen i Las Vegas, og det så sådan her ud:

Fordelen ved de foldbare skærme er, at de naturligvis kan tåle mere hårdhændet behandling end vores nuværende mobilskærme, der ofte er i risikozonen for at blive slået i stykker ved et uheld.

Samtidig kan de foldbare skærme produceres på en måde, så de nærmest er papirtynde.

4. Skærmen gemmes væk

Vi kan altså forvente, at mobilskærmene udvikler sig eksplosivt de kommende år, men måske kommer vi faktisk til at bruge mindre tid på at stirre på de nye display.

Flere producenter eksperimenterer med det, som kaldes 'wearable gadgets' eller elektronik, som man tager på.

Vi har allerede prøvekørt Samsungs smartwatch Galaxy Gear, og konkurrenten Sony har også i flere år udviklet smarte ure.

Samtidig er Google på vej med Glass, der er et par futuriske tech-briller.

Fællestrækket for alle produkterne er, at de arbejder sammen med mobilen, men samtidig betyder det, at telefonen kan blive i bukselommen eller i tasken.

På uret kan du få notifikationer, og med brillerne kan du eksempelvis få navigationsvejledning eller optage fotos samt video.

Der er udsigt til, at vi kommer til at se langt flere 'wearable gadgets' i den kommende tid. Mange af dem er fitness- eller helbredsorienterede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere