Prøvekørt: Sådan virker Samsungs nye ur - Galaxy Gear

En ny krig er ved at bryde ud, og elektronikproducenterne vil nu kæmpe om pladsen på dit håndled. Samsung har netop vist uret Galaxy Gear, og vi har prøvet det nye smartwatch.

IFA, BERLIN: Det var næppe nogen overraskelse, da Samsung i aftes lancerede sit længe ventede smartwatch, Galaxy Gear.

Der har nemlig været rygter om uret længe, og den seneste tid har også lækkede fotos floreret på nettet.

Det afholdt dog ikke Samsung fra at holde en storstilet unpack-event, som sydkoreanerne efterhånden har fået tradition for ved større lanceringer.

Her blev Galaxy Gear vist officielt frem, og med lanceringen nåede Samsung at komme før Apple, der også ventes at lancere et smartwatch - formentlig senere på måneden.

Galaxy Gear har været ventet med spænding, da det formentlig vil medvirke til at intensivere producenternes kamp om dit håndled.

Flere eksperter peger også på, at vi står over for en ny it-æra med fokus på wearable technology, altså it-udstyr du tager på. Tænk på brillerne Google Glass og armbånd som Jawbone, der indsamler data om dit bevægelsesmønster.

Og selvom det måske lyder innovativt med Galaxy Gear, er de smarte ure egentlig ikke noget nyt. Blandt andre Sony (Ericsson) har i flere år produceret klokkeværk, der kan 'snakke' sammen med telefonen i lommen.

Indbygget kamera
Men tilbage til Galaxy Gear, som jeg fik mulighed for at holde en lille legestue med i aftes.

Uret fås i flere forskellige farver, og det minder en lille smule om nogle af de store Garmin GPS-løbe-ure, som hittede for nogle år tilbage.

Skærmen er 1,63 tommer, og det lyder måske ikke af meget, men på håndledet fylder det en del.

Selve displayet er baseret på Super Amoled, og på testmodellen så det ganske fornuftigt ud. Der er en sort baggrundsfarve, når der navigeres rundt i menuerne, og den stod flot. Til gengæld kunne billeder godt virke lidt grynede, hvis de var taget med urets kamera.

Ja, du læste rigtigt. Galaxy Gear har et integreret kamera i remmen. Det er dog ikke noget monster og nøjes med at skyde fotos i en opløsning på 1,9 megapixel.

Kameraet kan også optage video i den lille HD-kvalitet på 720p, og både billeder og video kan deles via de sociale medier.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.