Din næste fladskærm bliver fire gange bedre end i dag

Nu kommer 4K-fladskærmene buldrende med fantastisk billedkvalitet og en opløsning, der er fire gange bedre end dit nuværende fjernsyn. Der er dog et lille problem.

IFA, BERLIN: Fladskærmsproducenterne er enige: Nu skal der satses på 4K eller Ultra HD (UHD), som det også kaldes. 

Det er betegnelsen for efterfølgeren til HD, der byder på en billedopløsning, som er fire gange højere end de tv, som vi i dag har fyldt vores stuer med.

Den højere opløsning er med til at øge detaljegraden til et meget højt niveau, og det ser ganske enkelt imponerende ud.
Samtidig bryder 4K-fjernsynene med forestillingen om, at du skal sidde langt væk fra store fladskærme.

Med 4K-fladskærme er billedopløsningen nemlig så høj, at billedet ikke virker grynet, selv hvis du sidder en meter til halvanden fra det, og fjernsynet er over 60 tommer.

Rent teknisk har traditionelle HD-fladskærme en opløsning på 1.920 gange 1.080 pixel, mens 4K-tv har en opløsning på 3.840 gange 2.160 pixel.

Hvor er indholdet?
På årets IFA-messe i Berlin har fladskærmsproducenter som Samsung, Philips, LG, Toshiba og Panasonic fremvist massevis af tv, der understøtter det nye format.

Problemet er bare, at der i øjeblikket ikke er meget originalt 4K-indhold, der kan afspilles på skærmene. Det minder om dengang, da de første HD-tv dukkede op i 00'erne.

Her var der heller ikke nogen tv-kanaler, som sendte udsendelser i formatet, men 10 år efter er HD blevet standard. Eller i hvert fald den "lille" HD-version 720p med opløsningen 1.280 gange 720 pixel.

Udfordringen med fjernsyn, der var teknologisk langt fremme, men som manglede originalt HD-indhold, blev tidligere løst ved at opskalere eksempelvis dvd'er.

Det gør sig også gældende med de nye og imponerende 4K-tv. På demomodellerne på IFA så det udmærket ud, når HD blev tryllet om til Ultra HD, men de flotteste billeder var dog dem med originale 4K-optagelser.

Her står selv bittesmå detaljer knivskarpt, og det minder om at have et par fedtede briller på, som lige pludselig bliver pudset. Alting er bare klart og meget farverigt.

Der arbejdes i øjeblikket på at få 4K-indhold videre til seerne, og Sony vil satse på en tjeneste med filmdownload, mens der arbejdes på satellitbaserede 4K-tjenester i både Tyskland og Frankrig. Men der går formentlig flere år, før det bliver standard at se udsendelser i formatet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.